RockHard už aj na Slovensku

Po prvýkrát od dôb československej verzie Metal Hammeru štartuje na Slovensku metalový časopis s licenciou od silného zahraničného média a je ním slovenská verzia RockHardu, ktorá bude pôsobiť aj na českom trhu. Materské médium, nemecký RockHard, patrí spolu so spomínaným Metal Hammerom medzi najväčšie rockové magazíny na svete a s rokom vzniku 1983 takisto aj najdlhšie pôsobiace. Prvé číslo slovenskej verzie vyšlo 24. augusta.

V aktuálnom čísle RockHard nájdete exkluzívny rozhovor s BLIND GUARDIAN, v ktorom vám spevák Hansi Kűrsch prezradí medzi iným aj podrobnosti o dlho ohlasovanom orchestrálnom projekte, mnohé detaily o literárnych inšpiráciách kapely alebo aj to, kedy chystá nový album DEMONS & WIZARDS. Spevák AC/DC Brian Johnson, ktorému nedávno vyšla autobiografia „Rockers And Rollers“ poteší rozhovorom nielen fanúšikov tejto austrálskej legendy, ale aj motoristov. Ďalšou legendárnou postavičkou v prvom čísle RockHardu je OZZY OSBOURNE, ktorý sa našim nemeckým kolegom zveril, že nový album nahral úplne triezvy. To je možno dnes už známy fakt, takisto ako preslávená aféra s netopierom, ale každý jeho fanúšik zrejme nevie, že Ozzy zbiera artefakty z nacistických čias alebo že „okultný“ imidž BLACK SABBATH bol skôr dielom ich vydavateľstva. Nemohli sme zabudnúť ani na spomienku na jedného z jeho nástupcov, ktorý v radách BLACK SABBATH naspieval dnes už legendárne albumy „Heaven And Hell“ a „Mob Rules“ – na predčasne zosnulého RONNIEHO JAMESA DIA. A aby tých prepojení v aktuálnom RockHarde nebolo málo, pôvodný spevák MASTERPLAN Jorn Lande vzdal nedávno poctu Diovi kompletným albumom nazvanom jednoducho „Dio“. Ako prebiehal Jornov návrat do skupiny, nám prezradil Roland Grapow, gitarista a hlavný mozog MASTERPLAN žijúci na Slovensku. Nečakane však poodhalil aj mnohé zaujímavosti zo svojho súkromného života.

Ďalej sa dozviete, prečo vlastne KEEP OF KALESSIN účinkovali v Eurovízii, prečítate si rozhovory o novinkách ANATHEMA, WATAIN, OVERKILL, CEPHALIC CARNAGE , IMMOLATION, PAIN OF SALVATION, KINGDOM OF SORROW, GOD IS AN ASTRONAUT a nezabúda sa ani na domácu scénu v podobe CRANIOTOMY, MELANCHOLY PESSIMISM, NECROCOCK a TŐRR.

V časopise nájdete aj plagát MESHUGGAH a SONATA ARCTICA.

Cena výtlačku je 3,33 EUR, resp. 85 Kč. Magazín nájdete v reťazcoch Tesco, novinových stánkoch v SR aj ČR a na vybraných poštách.

Predajné miesta:

Slovenská republika: http://www.rockhard.sk/predajne_miesta.htm

Slovenská republika – pošty: http://www.rockhard.sk/predajne_miesta_slp.html

Česká republika: http://www.rockhard.sk/prodejni_mista.html

Web:

www.RockHard.sk

http://www.facebook.com/RockHardSK

ZDROJ: RockHard

Autor: admin

Zdieľaj