DIABOLICAL sa predstaví v Bratislave

URN

Dňa  1.12.2010 si môžete v bratislavskom Randal Club-e vychutnať riadnu dávku metalu, v podobe troch úspešných kapiel.

Po prvý krát sa na Slovensku sa predstaví kapela URN, ktorú už začiatkom 90tych rokov založil Dominic St. Charles. Táto kapela, ktorá má na konte tri úspešné albumy  sa zrodila v Clevelande a je označovaná za priekopníkov black/trash metalu.

Po predstaveniach vo svojej vlasti, ktoré zožali veľký úspech sa konečne vybrali aj na európske turné, v hudobnom sprievode s členmi ex-Barathum.  Toto turné sa uskutočňuje na podporu nového majstrovského diela, albumu s názvom „Soul Destroyers“.

DIABOLICAL je tradičná „triple-gitarová“ death metalová skupina, založená vo Švédsku v roku 1996, pôvodne s názvom Misantrophic Orchestra. Zakladateľmi boli  Vidar W. (sólová gitara), Agilma (spev), Phamarus (basa) a Keuron (bicie) a v tomto zložení vytvorili svoju prvú nahrávku koncom roku 1997. V apríli 1998 nahradil Soderberg bubeníka Keurona a zmenili názov na Diabolical. Touto zmenou chceli prejsť od hrania tým, ktorí nenávidia  pre tých, ktorí sú vyložene zlí, krutí a diabolskí.

Ukážky z ich posledného, technicky vyspelého diela „The Gallery of Bleeding Art“ predvedú aj na európskom turné.

Ako tretia sa predstaví kapela INTERMENT, ktorá pôsobí už viac ako dve desaťročia. V ich rodnej krajine sú považovaní  za jednu z najvplyvnejších kapiel švédskeho death metalu.

Na koncerte predstavia kúsky zo svojho albumu „Into the Crypts of Blasphemy“, ktorý vyšiel len v lete tohto roku.

Vstupenky budú v predaji len na mieste!

www.myspace.com/urnmetal
www.diabolical.se
www.interment.se
www.openrock.sk

Autor: admin

Zdieľaj