Horská Chata po boku Guano Apes, Skunk Anansie, Paradise Lost a ďalších zahraničných hviezd

Martinská skupina Horská Chata úspešne predstavila na jarnom turné nový album 4, ktorý v Bratislave pokrstil Maťo Ďurinda z Tublatanky. S prichádzajúcim letom sa hudobníci okolo lídra Martina Vantúcha predstavia na dvadsiatich open air podujatiach.  Spoločnosť im budú robiť hudobné skupiny svetového formátu. Okrem výdatného koncertovania pripravuje skupina na leto premiéru nového videoklipu k pesničke Niekedy.

Fanúšikovia štvorice hudobníkov z Martina sa na Horskú Chatu môžu v lete tešiť na monster akciách v Čechách aj na Slovensku. Najväčší úspech zaznamenala skupina u organizátorov jedného z najväčších metalových festivalov v strednej a východnej Európe Masters of Rock, ktorý sa každoročne koná vo Vizoviciach. Skupinu si organizátori vybrali z niekoľkých stovák prihlásených hudobných skupín. Headlinermi festivalu sú Twisted Sister, Hammerfall, Amorphis, Guano Apes, U.D.O., Heloween a ďalší. V Čechách sa skupina predstaví aj na podujatí Basinfirefest popri hviezdach ako Paradise Lost a Freedom Call. S Guano Apes sa Horská Chata vystrieda okrem spomínaného Masters Of Rock aj na festivale v Snine Rock Pod Kameňom. Začiatkom júla sa táto štvorica slovenských hudobníkov predstaví na prešovskom Dobrom Festivale, kde okrem iného vystúpia kultoví Skunk Anansie a špička domácej hudobnej scény.

„Letné festivaly majú svoje čaro a hrať na nich spoločne s hviezdami typu Guano Apes je pre nás motiváciou a satisfakciou za všetko úsilie, ktoré do Horskej Chaty vkladáme. Veľká vďaka patrí predovšetkým našim fanúšikom, bez ktorých by to všetko nemalo zmysel,“ hodnotí spevák Martin Vantúch. Spoločne skupinu takto uvidí počas leta približne 100 000 hudobných fanúšikov. Kompletný rozpis koncertov nájdete na www.horskachata.com

Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér

Foto: LSZ Photography

Autor: admin

Zdieľaj