Iwrestledabearonce – Ruining it for Everybody

A je to tu. Po dvoch rokoch od vydania debutu „It´s All Happening“ máme znova možnosť nazrieť do šialeného sveta medveďobijcov z Lousiany, a to skrz novinku nazvanú poeticky „Ruining It For Everybody“. Všetci, ktorí mali možnosť počuť hudbu tejto pätice na čele s čarokrásnou speváčkou Krystal  už vedia, čo ich približne čaká. Tí ostatní… bude stačiť keď  na nich použijem škatulku zvanú „hráme, čo sa nám zachce“.

Od brutálneho deathcore-u, cez mathcore-ové výlevy až po punk a pop, to sú niektoré z  mantinelov, v ktorých sa IWABO zvyknú realizovať. Inak to nie je ani na novinke, a hneď úvodná skladba „Next Visible Delicious“ začína zvukmi ako z Nintenda, až kým sa prirodzene nezmení na mathcore-ový uragán.

Čím ste však ďalej v albume, tým viac si všimnete jeden zásadný rozdiel oproti predchodcovi. Novinka je oveľa menej postavená na hravosti a humore, ako skôr na silných melódiach a až epických pasážiach. Stále tu samozrejme sú tie vtipné prechody tak typické pre IWABO, avšak je ich oveľa menej. IWABO nám jednoducho trocha zvážneli na novinke. Skladba „This Head Music Makes My Eyes Rain“ je toho najkrajším príkladom, precítená a oprostená od akejkoľvek žartovnosti.

Akokoľvek je však nahrávka zvukovo dobrá, ako aj dynamická a plná originálnych nápadov a absolutnej absencie stagnácie, musím povedať, že nemám chuť sa k nej vrátiť. Spočiatku som sa divil ako je to možné? Krátky hrací čas, stále sa niečo deje a nápady sú svieže, a ja aj tak nemám nutkanie si to púšťať tak často ako predchodzí album. Nakoniec som našiel odpoveď na túto záhadu. Nech robím, čo robím, tento album mi znie ako nedokončené demo, mám jednoducho pocit, že nápady, nech sú akokoľvek dobré, tak ich spojenie do piesni nieje ani zďaleka také rafinované ako tomu bolo predtým. Chýba mi trocha ľahkosť predchádzajúcich počinov.

Veľmi ma vśak potešil fakt, že IWABO ako hudobníci narástli, a to najmä Krysta so svojím vokálom, čo sa týka melodických liniek ako aj jačáku či growlu. V niektorých pasážiach som ju ani nespoznal, absolútne sa vytratil jemný amatérizmus, ktorým predtym trpel jej spev. Tak isto aj gitaristi nám na tomto albume dokazujú, že ich cit pre výrazné riffy a chytľavé melódie stále rastie. Tak isto aj rytmika je čím ďaľej, tým atraktivnejšia. Takisto aj basgitarista predviedol na nahrávke, že jeho srdce bije pre funky či jazz.

V konečnom dôsledku mi však „Ruining It For Everybody“ príde tak trocha ako polotovar a aj napriek mnohým kvalitám sa mi viac páčia pasáže skladieb ako celé skladby. Naozaj ako celky ma bavia asi tri skladby („Im Gonna Shoot“, „Karate Nipples“, „Gold Jacket, Green Jacket“). Stále sa však jedná o bizárny zážitok, avšak nabudúce to dúfam bude lepšie. Takto iba príjemný nadpriemer.

6/10 Sarkast

1. Next Visible Delicious
2. You Know That Ain’t Them Dogs‘ Real Voices
3. Deodorant Can’t Fix Ugly
4. This Head Music Makes My Eyes Rain
5. It Is „Bro“ Isn’t It?
6. Gold Jacket, Green Jacket
7. Break It Down Camacho
8. Stay To The Right
9. I’m Gonna Shoot
10. Karate Nipples
11. Button It Up

Web: OfficialFacebookMyspace

Autor: admin

Zdieľaj