AMORPHIS, LEPROUS, THE MAN-EATING TREE, 7. 1. 2012, MMC Bratislava

Severský útok na začiatku roka!

7. 1. 2012, 20:00,  MMC, Bratislava

Viac ako dvadsať rokov kariéry, tisíce fanúšikov po celom svete, štýlotvorné albumy v kvalitatívne vyrovnanej diskografii. Najneskôr od legendárneho albumu “Tales From The Thousand Lakes” patria fínski AMORPHIS k ozdobám nielen európskej metalovej scény. Ďalšie počiny – skvelé nahrávky “Elegy” a “Tuonela”  iba potvrdili silnú pozíciu kapely v deväťdesiatych rokoch.

Aj v súčasnosti ide o plnohodnotnú kreatívnu mašinériu a výrazný koncertný ťahák. AMORPHIS majú na konte nový album “The Beginning Of Times”, ktorý sa tématicky opäť točí okolo magickej fínskej mytológie. V štúdiu im pomáhal slávny krajan Marco Hietala z NIGHTWISH a samotní členovia kapely tvrdia, že išlo o najväčšiu výzvu pre ich textárske a skladateľské zručnosti v celej doterajšej kariére.

Fanúšikovia priamočiarej fínskej elegancie si prídu na svoje aj pri prvej predkapele bratislavského večera. THE MAN-EATING TREE s prehľadom dokazujú, prečo ich oba doterajšie albumy produkoval samotný otec fínskeho gothic metalu Hiili Hiilesmaa.

Predskokanom, ktorý má potenciál na to, aby nakopal zadky aj hlavným hviezdam, však bude nórsky sympatický spolok LEPROUS. Jeden z najzaujímavejších albumov z tohtoročnej výdatnej metalovej úrody nesie meno “Bilateral” a majú ho na svedomí práve títo páni, ktorí sa doteraz naživo preslávili najmä ako sprievodná kapela blackmetalového vizionára Ihsahna. Nastal čas zažiť na vlastné oči najenergickejšie headbangujúcu kapelu na svete!

Zasnené fínske melódie, šialená nórska avantgarda a slávni AMORPHIS, prvá januárová sobota bude v bratislavskom MMC v znamení parádneho severského útoku!

Najlacnejšie vstupenky na tento koncert dostanete už tradične priamo v MMC Caffé a stoja 19,00 Euro alebo v predajnej sieti Eventim.sk navýšené o servisné poplatky.

www.amorphis.net

www.leprous.net

www.themaneatingtree.com

www.eventim.sk

www.majestic.sk

Dátum: 7.1.2012
Čas: 20:00

Autor: admin

Zdieľaj