Bez podfuku servíruje PODFUCK nový videoklip

Košická hard rocková skupina s prvkami punk rocku prednedávnom vypustila do obehu svoj nový videoklip. Vznikol ku skladbe „Posledná“, ktorý vyšiel na podporu ich posledného albumu „Znamenie“.

 

Videoklip predstavuje chytľavú, melodickú a hymnickú skladbu s rockovými riffmi, punkovou dynamikou a rýchlym tempom s plným zvukom. Klip síce nemá príbeh, ale navnadí na počúvanie nového albumu. Je v ňom veľa zaujímavých kontrastov so svetlom, tieňmi, farbou a rôznorodá práca s uhlami, spektrálnymi kúskami a detailným pohľadom na profily členov kapely. Vďaka moderným technológiám sa podarilo režisérovi videoklipu zachytiť kapelu v energetickom ošiali, ktorým sa tak veľmi pýšia  na svojich vlastných koncertoch.  Podfuck mimochodom uvažuje aj o natáčaní ďalšieho videoklipu a v rámci toho robí na svojom FB profile zaujímavú anketu. Všetci ich fanúšikovia, ale aj náhodní zvedavci môžu zahlasovať za skladbu, z ktorej vznikne nový videoklip.

Pieseň Posledná pochádza z najnovšieho albumu „Znamenie“, ktorý vyšiel minulý rok v auguste. V poradí už tretí album je v podstate prvým plnohodnotným počinom, keďže prechádzajúce dve dosky majú štatút EP. Najmarkantnejší rozdiel je v plnosti zvuku, ktorý je hutnejší a dynamickejší. Podfuck si po rokoch tvrdej práce vypracoval svoj vlastný sound, ktorý je síce jemnejší, no stále si zachováva svieži drive. Veľký posun je aj pri tvorbe aranžmánov, ktoré sú pestrejšie. Skupina priniesla do svojej gitarovej tvorby po prvý krát vo svojej histórii aj dychové nástroje. O harmonikové rytmizované časti sa postaral spevák, gitarista a kapelník Miro Terifaj. Podfuck si na album prizval aj mnoho hostí. Saxofón do skladby Názor nahral Filip Molčáni a klávesy v skladbe Dosť, nahrával Miroslav Felber. Výrazný posun možno badať pri práci s vokálmi, k čomu im dopomohli v piatich skladbách chalani z ďalšej košickej skupiny The Parentals. Podfuck zo začiatku svojej kariéry písali skladby aj v anglickom jazyku. Už druhý počin s názvom Mapa času naspievali kompletne v slovenčine a v tomto trende pokračujú aj na novom albume. Textami chcela skupina priblížiť svoje pocity a emócie, v ktorých sa strieda optimizmus ich osobného života s obavou zo stavu súčasného sveta.


Podfuck profil

Hard rock punková skupina z Košíc vznikla v roku 2002 a v súčasnosti pôsobí v zostave Miroslav Terifaj (spev, vokály, gitara, harmonika), Alexander Albert (spev, vokály, basgitara), Michal Šmajda (gitara), Vladimír Palai (bicie nástroje). Počas svojej existencie odohrala vyše sto koncertov na rôznych klubových akciách. Predskakovali kapelám ako Slobodná Európa, Davová Psychóza, Vandali, Inekafe či maďarskej legende Aurora. Skupina vystupovala aj na rôznych festivaloch a medzi tie najznámejšie môžeme spomenúť napríklad Topfest, Underground Fest, Rock Fest, Domaša fest či Šírava Fest. Dohromady nahrali tri albumy (2 EP a jedno LP)  Skladba Art Of Living sa objavila na výberovkách  Punk rock made in Slovakia (2006) a Extreme Music (2006). V roku 2011 sa skupina zúčastnila konkurzu do súťaže Hymna pre európsky basketbalový tím Good Angels a ich pieseň sa často hráva počas zápasov.

 

Autor: admin

Zdieľaj