MASS PERCEPTION v semifinále Líheň 2013

Do Líhne (súťaž amatérskych hudobníkov s dvanásťročnou históriou) sa každoročne hlási cez dvesto skupín z Českej a Slovenské republiky a v roku 2013 premierovo aj z Poľska. Spomedzi nich vybrala odborná porota 72 kapiel, ktoré následne zahrali naživo. Základné kolá prebehli v kluboch Jam(Opava), Jazz(Havířov), Barrak a Garage(Ostrava). Kapely zahrali po trojiciach rozdelené podľa žánru a ďalej postúpila vždy iba jedna.

 

Darilo sa aj naším skupinám, z ktorých do štvrťfinále, medzi 24 najlepších, postúpilo aj 8 slovenských kapiel: Aces, BASStards, Clinic Music, Lavalier, Patriot, Stripless, Fishing Strip, Mass Perception. Posledná z menovaných postúpila aj do semifinále súťaže a už teraz je jasné, že bude jediným slovenským zástupcom metalového žánru v ďalšom kole.

 

Mass Perception je kapela, v ktorej sa ľudia z úplne odlišných žánrov snažia vytvoriť niečo nové spojením elektroniky, tvrdších riffov a progresívnych bicích. To sa odzrkadlilo aj na hodnotení poroty, ktorá sa po prvom živom vystúpení zhodla na tom, že:  „žádnou podobnou kapelu na československé scéně nezná.“ (http://www.severni-morava.cz/clanek-radegast-lihen-2013-v-tretich-kolech-souteze-uspelo-cele-ceskoslovensko-414/).

 

Ak by ste sa chceli dozvedieť niečo viac o nováčikovi na hudobnej scéne a vypočuť si ich debutovú tvorbu „A Few Screams and Whispers“, odporúčame navštíviť ich oficiálnu stránku www.mass-perception.com, bandzone profil (http://bandzone.cz/massperception) alebo facebook fanpage (https://www.facebook.com/pages/MASS-PERCEPTION/173096312763254).

 

Držme chalanom palce aj v semifinále.

Autor: admin

Zdieľaj