Koncert – Malignant Tumour; Majster Kat; Eye Beyond Sight; Los Cocotos – 06.09.2013 (Randal club – Bratislava)

Z Ostravy zemi zasľúbenej Jarkovi Nohavicovi, Baníku Ostrava, chladnej oceli, ostrým básnikom a tvrdej rázovitej hudbe k nám zavíta kapela Malignant Tumour. Tá tento rok oslavuje svoje dvadsiate druhé výročie novým albumom a pri tejto príležitosti odohrajú v Bratislave (06.09.2013 – Randal club) svoj jediný tohtoročný koncert na Slovensku. Na koncerte vystúpi aj kultová thrash metalová kapela Majster Kat, ktorá zahrá aj skladby z pripravovaného nového albumu.  Okrem toho sa predstaví aj kvalitná šamorínska hardcore thrash kapela Eye Beyond Sight so svojím novým venezuelským spevákom a martinská crust rock and rollová úderka Los Cocotos. Po koncerte bude nasledovať metalová afterpárty s hitmi Motorhead, Tankard, starého Kabátu a ďalších až do neskorých ranných hodín.

 

Malignant Tumour – Dvadsaťdva rokov na scéne

 

Vyše dvadsaťdva ročná história kapely, ktorá ide bez kompromisov je plná zvratov. Jej počiatky siahajú do roku 1992, od kedy sa postupne vyvíjala z grind core ku crustu až po súčasný crust rock and roll s odkazom na slávny Motorhead. Aj po textovej stránke prešla skupina veľkým vývojom, od patologicko morbídnych prasačín cez sociálno kritické texty až k súčasným odľahčenejším témam so svojským žarrgónom a šarmantným ostravským prízvukom zaobaleným do profesionálnej angličtiny. Svoj oficiálny debut vydala kapela v roku 2003 pod názvom Dawn of a new age ešte s crustovým odtieňom. Avšak s novou zostavou prenáša skupina do svojej tvorby stále častejšie rock and rollové prvky, čím vzniká zaujímavý špinavý crust rock and roll. To už je zasadené na malej doske Hammer and Anvil a s týmto trendom pokračujú aj na druhom albume Burnihell. Malignant sú v tvorivom rozlete a rýchlo dokončujú materiál R´N´R Engine a In Full Swing. Na nahrávke Earthshaker spolupracujú s profesionálnym producentom Andy Classenom, ktorý ešte viac vyšperkoval ich charakteristický zvuk. Vo februári tohto roku vydaa skupina nadupanú dosku Overdose And Overdrive. Malignant Tumour sú známi svojím lokál patriotizmom a nenávisťou k pražskému snobizmu, preto ich videoklip Earthshaker vzbudil veľký rozruch. V tomto klipe sa ako ostravskí obri prechádzajú po pražských uličkách, ktoré neváhajú zničiť či omočiť. Kým Lemmy zatiaľ maródi, Malignanti pokračujú v zbesilej rock and rollovej jazde plnej svižného tempa, hrmotiacich gitár a rýchlych prechodov z thrash do grindu. A všade navôkol je prítomná vôňa spáleného dieslu s whisky arómou týchto ostravských matadorov. Na koncertoch Malignant Tumour nikdy nesmú chýbať parochne, falošné fúzy a nefalšovane autentická muzika.

 

http://www.malignanttumour.com/

https://www.facebook.com/malignanttumour

 

 

 

 

Majster Kat

 

Kapela vznikla v roku 2001 s úmyslom komponovať nekompromisný thrash metal

inšpirovaný jeho starou vetvou. V skupine sa zišli šikovní muzikanti, ktorí mali skúsenosti už z predchádzajúcich projektov a preto začali hneď tvoriť. No až po dvojročnom poctivom skúšaní začala kapela naživo koncertovať, čo dokladá ich zmysel

pre puntičkárstvo. Prevažne hrávali mimo bratislavské prostredia a práve z jedného takéhoto výjazdu vznikla aj ich prvá nahrávka. V roku 2007 vydáva skupina debutový album Svätá zvrhlosť, ktorý vyšiel v českom vydavateľstve Panda. Majster Kat už čoskoro vypustí do thrash metalového rybníka jedného jesetera  v podobe novej nahrávky. A zopár skladieb v koncertnej premiére zaznie aj v bratislavskom klube Randal.

 

http://www.majsterkat.sk/

http://bandzone.cz/majsterkat

 

Eye Beyond Sight

 

Thrash hardcorová úderka zo Šamorína funguje už vyše desať rokov a personálne zmeny boli hlavnou príčinou jej súčasného dravého zvuku. Debut s názvom Dies ad quem vyšiel v roku 2007. Kapela hrala pred takými legendami ako Moby Dick či brazílskou Sepulturou. Ich druhý album vyšiel pod názvom The Sun And The Flood. Táto doska vyšla pod hlavičkou nemeckého vydavateľstva Edge Records a predávala sa aj v USA, Kanade, či Taiwane. Skupina potom koncertovala v rámci turné vo Fínsku, Holandsku, či Maďarsku. Kapela pôsobí v medzinárodnej zostave, keďže od roku 2012 je novým spevákom Andrew Vincze pôvodom z Venezuely.

 

http://eyebeyondsight.com/?lang=sk

https://www.facebook.com/EyeBeyondSight

 

Los Cocotos

 

Martinská grind rock and rollová drvička Los Cocotos je vítaným osviežením plným entuziazmu, hrdelného vokálu a vygradovaných gitár. Aj keď ich tvorba nie je príliš známa a o kapele ťažko zoženiete nejaké detailné informácie, za všetko hovorí citát jedného ich obdivovateľa na bandzone stránke: “ Po poslechu, nezbylo nic než se stát vašim fanouškem“.

klube MMC.

 

http://bandzone.cz/loscocotos

 

FB event – https://sk-sk.facebook.com/events/506914762723600/?ref=22

 

 

 

Music Press Production

+421902315939

+421904923129

press@musicpress.sk

Autor: admin

Zdieľaj