Koncert – SYN ZE SASE TRI, GALADRIEL, EMPYRION, APRIL WEEPS 19.11.2013 (Randal club, BA)

Rumunská scéna je pre väčšinu našincov ešte stále veľkou neznámou napriek tomu, že mnohé kapely z tejto krajiny dosahujú výnimočnú kvalitu (spomeňme mená ako Negura Bunget, Bucovina, Gothic, Tiarra…). Jednou z kapiel, ktoré sa úspešne derú na povrch, nie len v Rumunsku ale aj v Európe, sú pagan blackmetaloví SYN ZE SASE TRI z Bukurešti. Názov si týto bojovníci požičali z jednej starobylej modlitby, ktorú archeológovia našli vytesanú do skaly a v preklade by sa dal preložiť ako „Som s tromi šestkami“. Význam ale nemá nič spoločné s dnešným okultným symbolom 666. Legenda vraví, že v dávnom období, starobylí predkovia dnešných Rumunov verili, že číslo 666 prináša šťastie a mávali ho dokonca namaľované na dverách svojich príbytkov. Názov kapely by sa dal teda preložiť „Som chránený šťastím“.

SYN ZE SASE TRI započali svoju púť v roku 2007 a odvtedy stihli vydať dva albumy – na jar roku 2011 to bol debut „INTRE DOUA LUMI“ (Medzi dvoma svetmi) a druhý o rok neskôr, v roku 2012, s názvom „SUB SEMNUL LUPULUI“ (Pod znakom vlka). Oba albumy sú výrazne ovplyvnené tajomnou rumunskou/transylvánskou mytológiou a temnou históriou. Je to kapela, ktorú by ste si určite nemali nechať ujsť!

 

Ako hostia večera vystúpia tri slovenské kapely GALADRIEL (dark metal), EMPYRION (atmospheric black/death) a APRIL WEEPS (gothic metal). Všetky tri za posledný rok vydali svoje nové albumy, ktoré sa stretli s pozitívnymi ohlasmi nie len v médiách, ale najmä u fanúšikov.

 

19. novembra by mali teda kroky fanúšikov atmosferického metalu smerovať práve do bratislavského Randal clubu, kde budú všetky ich chute uspokojené!

Vstupné: 5 Eur

Začiatok: 19:00 h

 

Autor: admin

Zdieľaj