JE ROZHODNUTÉ: NA WACKENE SI ZAHRAJÚ ANSTRATUS!

Dočkali sme sa! V banskobystrickom klube Tirish Pub sme vo finále Wacken Metal Battle Slovakia 2014 spoznali po dlhých mesiacoch v poradí už tretiu slovenskú kapelu, ktorá si v lete zahrá na jubilejnom 25. ročníku legendárneho festivalu Wacken Open Air. Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Lukáš Polák (Rock Hard, Metalexpress.sk), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk), Mayo Petranin (spevák CASTAWAY a ONE SECOND HOTEL) vybrala z nultého kola a z následných dvoch semifinálových kôl do finálových bojov týchto Šesť kapiel: STERCOREKHADAVER,RAVENCLAWREVENGE DIVISIONFISHARTCOLLECTION ANSTRATUS.

Porotcovia tak ako v semifinálových kolách prihliadali na jednotlivé kritériá. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Porota to mala o to ťažšie, že na všetkých kapelách bolo vidieť, že sa chcú na Wacken dostať a do koncertov dali naozaj všetko. Každý z porotcov mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod).

Po všetkých vystúpeniach porota zasadla a veruže dosť dlho diskutovala o jednotlivých vystúpeniach, kde si medzi sebou rozobrali každé vystúpenie a každý z porotcov za seba vyjadril jednotlivé plusy a mínusy každej formácie.  Body sa potom sčítali a vzišiel víťaz. Nebudeme vás už ďalej napínať. Po kapelách RUST2DUST a MIDNIGHT SCREAM sa víťazom Wacken Metal Battle Slovakia 2014 stala skupina ANSTRATUS z Banskej Bystrice, ktorá získala 27 bodov. V tábore víťaznej kapely prepukla obrovská radosť, pretože v lete si zahrajú na Wackene!

Do Nemecka mohla ísť iba jedna kapela, avšak v hre bola aj miestenka na slovenský metalový festival Gothoom Open Air. Na druhom mieste skončili Trnavčania FISHARTCOLLECTION s 22 bodmi a v auguste sa tak predstavia vo Vlkanovej. Novinkou bolo, že aj skupina, ktorá skončila tretia neodíde naprázdno. Košičania RAVENCLAW si zas automaticky zahrajú na festivale Rock pod Hradom.

Pre úplnosť pridávame ďalšie výsledky. Celkové poradie finále Wacken Metal Battle Slovakia 2014:
1. ANSTRATUS (Thrash Metal – Banská Bystrica) – 27 bodov
2. FISHARTCOLLECTION (Hardcore Crossover – Trnava) – 22 bodov
3. RAVENCLAW (Power Metal – Košice) – 21 bodov
4. REVENGE DIVISION (Death Thrash Metal – Považská Bystrica) – 17 bodov
5. KHADAVER (Electro Metal – Prešov) – 10 bodov
6. STERCORE (Death Metal Deathcore – Prievidza) – 8 bodov.

Autor: admin

Zdieľaj