Report – Death To All – 26. jún 2014, Bratislava, Majestic Music Club

Death to all – tak sa volá formácia hudobníkov a priateľov Chucka Schuldinera, ktorá šíri už nejaký ten rok hudobný odkaz hudobnej legendy. Veľa ľudí bolo určite v smútku, lebo boli zmierení s tým, že už túto legendárnu kapelu neuvidia hrať. Avšak nemožné sa stalo možným a tak aj tu na Slovensku sa nám naskytla možnosť uvidieť mená ako Steve DiGiorgio , Paul Masvidal a Sean Reinert na pódiu. Koncert sa konal 26. Júna v MMC . Tohtoročná šnúra koncertov bola sprevádzaná kapelou Gorguts a na slovensku si tu zahrala legenda – Depresy.

Depresy odohrali svoj set solídne, mnohých potešila práve účasť tejto kapely. Odohrali svoje najznámejšie pesníčky a postarali sa o dobrý rozjazd tejto veľkej akcie. Azda jediná vec čo by som možno podotkol, že z vystúpenia nešla až taká energia, ako by som potreboval, aby som splynul s hudbou v jedno na koncerte.

_MG_5348

Po Depresy nasledovalo pre mňa najlepšie vystúpenie večera. A to technic-death metaloví bohovia Gorguts. Už pri nazvučovaní mi nabiehala husia koža a očakával som naozaj veľa – bolo to prvý krát, čo som ich videl naživo. A moje očakávania boli viac ako naplnené ! Vystúpenie bolo absolútne bezchybne podané. Set začali úvodnou skladbou z ich posledného počinu, albumu Colored Sands a pieseň Le Toid Du Monde. Celé vystúpenie bolo tak profesionálne podané, že to som asi zatiaľ u žiadnej inej kapely nevidel ( okrem Opeth :P ). Počas ich vystúpenia som sa pristihol ako mi sánka klesá k podlahe a naozaj sa na nich teším, lebo nám cez leto zahrajú na GOTHOOM festivale v Novej Bani. Vystúpenie bolo ukončené piesňou, ktorá je rovnomenná albumu, ktorý je považovaný za jeden z najkomplexnejších a technicky najvyšperkovanejších death metalových albumov vôbec – Obscura. Po ich vystúpení som naozaj ostal bez slov.

No a nakoniec prišiel rad na to najočakávanejšie. Death to all. Setlist bol oproti tomu z pred pol roku, (keď hrali v Prahe a Viedni) iba jemne upravený a opät sa začínalo s Flattering of emotions.

_MG_5620

Štart to bol dobrý, avšak neviem čo sa to s nimi udialo…. pretože celé vystúpenie sprevádzali chvíle keď bola kapela absolútne zvukovo rozbitá, mal som pocit, že sa strácali v tom čo hrajú a naozaj som bol sklamaný. Na niekoľko piesní boli prizvaní chalani z kapely Obscura – Hannes Grossmann a Steffen Kummerer. Ani s ich spoluprácou to nebolo tak super ako by človek očakával. Smutne musím skonštatovať (a môžem sa snažiť presviedčať samého seba, koľko len chcem), že to bolo naozaj zlé. Rozbité pasáže, kde človek ani nevedel čo práve hrajú, vokály mimo rytmiku piesne, pokazený začiatok songu Spirit Crusher až po (podla mňa) patetické zvukové vsuvky medzi piesnami.

_MG_5387

Pre mňa je Death moja no.1 kapela, takže toto bola pre mňa naozaj tvrdá rana. Čo sa týka playlistu, tak opät hrali viac vecí zo starých albumov, lebo ako tvrdia, sú v zostave z albumu Human a preto tomu aj upravili playlist. Prídavok nebol…a možno aj dobre. Z koncertu som aj tak odišiel spokojný, avšak vďaka inej kapele.

A kto nebol ? Tak nech si to čo zmeškal príde vynahradiť na Gothoom !

Report : Vaco
Foto: Marius Sachtikus pre Metalirium
www.sachtikus.com

Autor: admin

Zdieľaj