JEDINEČNÁ ŠANCA: NA PRIHLASOVANIE DO SÚŤAŽE WACKEN METAL BATTLE MÁTE UŽ IBA NECELÝ MESIAC!

wmb-2015-logoSlovenské kapely majú ďalšiu jedinečnú možnosť zahrať si v lete na gigantickom svetovom festivale Wacken Open Air. Na Slovensku od začiatku novembra opäť prebieha súťaž Wacken Metal Battle. Ale pozor, na prihlásenie sa do súťaže už máte ani nie celý mesiac!
Na Slovensku ide už o 4. ročník tejto prestížnej súťaže. Na legendárnom Wackene si tak už zahrali kapely RUST2DUST, MIDNIGHT SCREAM a ANSTRATUS. Šancu má každá jedna, takže poriadne sa poponáhľajte a prihláste sa do prebiehajúceho ročníka.

Organizátori zároveň zverejnili aj ďalšie mená porotcov, ktorí vyberú víťaznú kapelu. K už dopredu ohláseným trom členom, známym aj z minulých ročníkov, pribudli dve nové mená hudobníkov a porota je tak kompletná. Prísny dozor nad súťažiacimi kapelami budú mať Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk), Peter „Lego“ Lengsfeld (ABSTRACT) a Pali Ďuriš (MIDNIGHT SCREAM).

My ešte pripomíname, že porota vyberie 12 skupín do divízie Východ a divízie Západ (po 6 do každej). Demograficky organizátori rozdelili Slovensko pomysleným stredom vo Zvolene a Banskej Bystrici, skupiny z týchto miest budú spadať do divízie Východ, všetko smerom na Západ už bude v divízii Západ.
Do semifinále postúpia kapely na základe výberu členov poroty, ktorí budú pozorne počúvať jednotlivé nahrávky. Porotcovia budú mať k dispozícii 10 bodov v každej divízii, pričom podľa nich najlepšej dajú 10, druhej najlepšej 9, tretej 8, atď… Body sa zrátajú a vzniknú dve semifinálové šestice. Následne sa postupujúce skupiny predvedú fanúšikom a porote počas živýxh semifinálových kôl. To prvé (Západ) sa uskutoční 7.3.2015 v Bratislave (U Očka). Druhé (Východ) bude 21.3.2015 v Košiciach (klub sa ešte upresní). Tri najlepšie skupiny podľa poroty postúpia do finále, kde sa rozhodne o v poradí štvrtej kapele z našej krajiny, ktorá si zahrá na Wackene! Finále sa uskutoční 18.4.2015 v Banskej Bystrici v Novom Tartarose.

Podmienky pre účasť v súťaži:
1. Kapela sa musí prihlásiť do súťaže od 1.11.2014 do 31.1.2015 na gigantpromotion@gmail.com.
2. Musí poslať v e-maili tieto informácie:
– Názov kapely
– Žáner kapely (len metalové žánre budú akceptované)
– Fotka
– Link na stránku, kde je možné vypočuť si aspoň 2 skladby z ich tvorby.
– kontakty (e-mail + mobil + meno zástupcu kapely)
– logo kapely
3. Kapela musí dokázať odohrať 30 minútové vystúpenie na živo (prezentovať môžete len vlastnú tvorbu).
4. Kapela súhlasí, že na živé vystúpenia pricestuje na vlastné náklady – takisto aj na WACKEN OPEN AIR.
5. Kapela nesmie mať uzatvorenú platnú zmluvu so žiadnym zahraničným vydavateľstvom.
Akceptujeme len lokálne vydavateľstvá.

Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj