„Moje obľúbené koncertové fotografie“ – fotospoveď Veroniky Klimonovej alias Werdzy, 2. diel

Do druhého dielu mojich obľúbených koncertoviek som vybrala tiež fotografie, ktoré majú pre mňa citový vzťah, sú v nich aj moje obľúbené kapely, alebo sa mi páčia momentom.

10. The Ocean, Asymmetry festival, Wroclaw, Poland.
Kapelu mám veľmi rada, fotografia vznikla na ročníku 2012. S kapelou, teda ich už ex gitaristom Johnatanom a bicmanom Lukeom mám dobrý až kamarátsky vzťah. Keď kapela hrala v Bratislave, tak u mňa spali. Johna, vždy, keď ma na Asymmetry stretol, objal ma, trávil nejaký čas s nami, pokecal, popil.
10.
11. My own private Alaska, Asymmetry festival, Wroclaw, Poland.
Poznáte ten pocit, že ste na festivale, koncerte a nejaká pre vás dovtedy neznáma kapela vás očarí na toľko, že si ich zamilujete? To sa mi stalo na Mopa. Úžasný uvrešťaný spev, do toho bicie, klavír. Neskutočný zážitok.
11.
12. Meshuggah, Majestic music club, Bratislava.
Kapela, ktorú mám veľmi rada a fotografia v mojom obľúbenom siluetovom štýle. Fotografiu mám rada hlavne tým, že je fotená na širokouhlý objektív 14 mm a že sa spevák ešte pozrel dolu.
12.
13. Meshuggah, Brutal assault festival, Pevnost Josefov, Česká republika.
Túto fotografiu milujem hlavne pre tie rozviate vlasy. Potešilo ma, keď si ju všimli Fortin amplifications a zdieľali ju na svojej FB stránke.
13.
14. Protest the hero, Majestic music club, Bratislava.
Milujem fotografie na štýl minimal. Napríklad dole maličký hudobník a nad ním svetielka, lúč svetla, ktorý mieri na hudobníka. Takýchto fotografii mám viac, ale chcela som vybrať kapelu, ktorú mám veľmi rada a za vyše roka som ich videla asi 4 krát na koncertoch.
14.
15. Anneke Van Giersbergen, Randal club, Bratislava.
Ona je tak neskutočne pozitívna a milá osôbka. Stretla som ju na živo, keď ma Rudi Rus zavolal do Rádia FM, kde bola v deň jej koncertu hosťom, aby som spravila nejaké fotky a videjko. Za všetko ďakovala, stále sa usmievala a pozitívna energia z nej bola cítiť aj na večernom koncerte, z ktorého je táto fotografia.
15
16. Within Temptation, Incheba expo arena, Bratislava
Na koncert som sa dostala náhodou, ako náhrada za inú fotografku, ktorá pár dní pred koncertom oznámila, že nemôže ísť. Samozrejme som to neodmietla, veď fotiť na zahraničnom interpretovi a konečne inde, ako je Randal a MMC je veľá výzva. Fotografiu si všimla aj spoločnosť, ktorá kapelu zastupuje a odkúpila odo mňa originál veľkosť.
16.
17. Leprous, Brutal assault festival, Pevnost Josefov, Česká republika.
Túto kapelu milujem. Pri fotení svojich obľúbených kapiel som úplne v inom svete, akoby v tranze. Fotografiu som si obľúbila momentom, že Einar išiel zjesť mikrofón.
17.
18. Nirvanas, Majestic music club, Bratislava.
Revival kapely Nirvana, ktorý si ma zavolal nafotiť im koncert. Fotografia má pre mňa dôležitý význam, lebo neskôr bola použitá na ich plagát na ďalší koncert a bol ním vylepený takmer celý podchod na Zochovej ulici v Bratislave… A fotografia bola aj vytlačená v prílohe časopisu TV Očko, v článku o revival kapelách.
18.
19. Monuments, A38 Hajó, Budapešť, Maďarsko.
Na tento koncert mám super spomienky, teda pokiaľ som nemala okno z alkoholu. Spravili sme si kamoškou výlet vlakom do Budapešti na koncert Monuments, Tides from nebul, Circles, After the burial. Mali sme rezervovaný hostel, mala som kúpený lístok na koncert a len tak vzala foťák.
19.
20. Monuments, A38 Hajó, Budapešť, Maďarsko.
Ďalšia moja obľúbená fotografia z toho výletu. Gitarista John sa zoznámil s kamoškou Evkou, keď hrali v MMC klube, sedel potom s nami v Randali pri stole, kecal, pil a vďaka nemu sme sa potom v Budapešti ocitli v beckstejdži a kecali a pili s kapelami.
20.
21. Revenge of madness, Randal club, Bratislava.
Kapela si ma zavolala nafotiť im koncert, fotografiu milujem pre ten kontakt gitaristu s fanúšikmi.
21.
22. [sic], Randal club, Bratislava.
Bubeníci to mávajú s fotkami ťažšie, ak fotograf fotí za akreditáciu, alebo si kúpi lístok a tak fotí, tak niekedy na bubeníka aj zabudne. Kamoši [sic] patria k mojim najobľúbenejším domácim kapelám a zavolali si ma nafotiť im koncert. Nie nadarmo bubeníka Mateja prezývajú Hulk.
22.
23. Rosetta, Obluda klub, Bratislava.
Túto sériu fotografii milujem atmosférou, páčia sa mi rozmazané fotografie, ktoré majú dušu.
23.
Veroniku “Werdzu” Klimonovú a jej tvorbu môžete podporiť na jej facebookovej stránke. Predchádzajúci diel si môžete pozrieť TU. Na posledný, tretí diel sa môžete tešiť už následujúcu sobotu.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj