Rachot týždňa – Čo nás zaujalo IX.

Ďalší týždeň ubehol ako voda a my Vám ponúkame nedeľnú dávku kvalitnej novej hudby vo Vašom obľúbenom rachote týždňa! Veríme, že všetci ste radi, že máme za sebou prvý februárový týždeň, pretože minimálne existovanie na internete bolo posledné dni vskutku bolestivé a nie je nič lepšie, čo by zahnalo chmúry a veľké výmeny názorov ako tvrdá hudba v rôznych podobách. Poďme na to!

Briti vedia robiť hudbu. Na tom sa málokto nezhodne. Dokonca aj metalcore, žáner, ktorý si toho pretrpel viac ako mal znie v podaní britov sviežejšie a dravejšie. Darmo, punk má korene aj v Británii, a nový ARCHETYPE si svoje korene vážia… Rozdýchajte posledný týždeň v prítomnosti ich skladby „Complete“, ku ktorej vydali posledný týždeň videoklip. Je to jazda, ktorá je jednak zadarmo, a jednak je zábavná.

Depresívny black metal je fascinujúci žáner. Hádam každý metalista si prešiel obdobím, kedy o tento žáner zakopol a utopil v ňom svoj žiaľ a nepochopenie. Nemeckí TRIEBGEIST sú v podstate nováčikovia, ich prvý album vyšiel v roku 2011, avšak ihneď si získali pozornosť milovníkov ukričaných smutností a ich nová skladba „Nostalgia“ z pripravovaného EP-čka „Drang & Heimat“ je skutočne skvost undergroundovej produkcie.

Presuňme sa do francúzska a do progresívnejších vôd. Južansky znejúci KLONE sa po predošlom tri roky starom počine „The Dreamer´s Hideway“ vyšvihli a koncertovali po Európe s menami ako ORPHANED LAND alebo GOJIRA a my sa môžeme tento rok tešiť na novinku „Here Comes The Sun“, ktorá výjde 9. marca pod Verycords. Vypočujte si kvalitný stoner rock s alternatívnymi prvkami v ich novej skladbe, nazvanej „Immersion“.

Po troch rokoch presne od 2012-tého nás potešia novým albumom aj kritikou milovaní ENSLAVED. Ich post black metal s vikingskou tématikou na albume „RIITIIR“ potiahol k zemi sánku nejedného milovníka metalovej hudby a očakávaný nástupca tohto vynikajúceho počinu prichádza práve tento rok a to už 6. marca. Vypočujte si výbornú skladbu z pripravovaného albumu „In Times“, ktorá dostala meno „Thurisaz Dreaming“.

Grécki metalisti sú neskutočne zanietení. Svedčí o tom aj hudba gréckej kapely BACCHANALIA, ktorá očividne vyrastala na klasikách ako SIX FEET UNDER či OBITUARY a ak máte radi groovey death metal v old school štýle, ich nová skladba „Suffocated Bastards“ považujte za darček práve pre Vás.

Pokračujeme v menej známych záležitostiach a dokonca aj v počinoch od priamych potomkov antickej kultúry. Talianská kapela SECOND BRAIN sa veľmi ťažko škatuľkuje, ale pravdepodobne by sa dala zaradiť do krabice s nálepkou heavy metal. Až na to, že tento ich heavy metal je absolútne iný a osobitý. Zvláštny zvuk gitár, vkusné klávesové prvky, ktoré takmer koketujú s elektronikou a vokál, ktorý silno pripomína NEVERMORE tvoria mix, ktorý si určite netreba nechať ujsť. Vypočujte si skladbu „The Deranged“ s ich minuloročného albumu „Synthesis“, ktorý si v celej kráse môžete užiť na TU.

Vráťme sa však na rodnú hrudu a potešme sa klipom od talentovaného nitrianského tria. Síce to nie je metal, avšak ich kvality sú už teraz nespochybniteľné. FRESH OUT OF THE BUS sú meno, s ktorým treba rátať do budúcnosti a mi Vám z radosťou predstavujeme ich nový klip ku skladbe „Crooked Ways Of Pros“, ktorá sa bude vynímať na ich tohtoročnom debute „Fresh Out Of The Bus“.

Ďakujeme Vám za pozornosť, o týždeň sa hlásime znova! Potešte nás v komentoch, čo sa Vám páčilo z nášho výberu a naopak, čo Vás absolútne nezaujalo.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj