Prví traja finalisti Wacken Metal Battle sú už známi!

wmb-2015-logoDvanásť slovenských kapiel postúpilo do dvoch semifinálových kôl, kde bojujú o jednu miestenku na legendárny festival Wacken Open Air. Počas sobotného večera v bratislavskom klube U Očka sme spoznali prvých finalistov aktuálneho 4. ročníka Wacken Metal Battle Slovakia 2015.

U Očka sa publiku a porote predstavili semifinalisti divízie Západ v poradí FISHFACE, MORNA,
FISHARTCOLLECTION, ONE SECOND HOTEL a REVENGE DIVISION. Death metalisti TYPHOID, zrušili účasť v súťaži pre chorobu. Automaticky tak slovenský organizátor kontaktoval kapely, ktoré skončili na ďalších miestach. Žiaľ, ani jednej sa nedalo zúčastniť semifinále, tak v Bratislave súťažilo o postup do finále napokon iba 5 kapiel.

Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk), Peter „Lego“ Lengsfeld (ABSTRACT) a Pali Ďuriš (MIDNIGHT SCREAM) nemala rozhodovanie vôbec jednoduché. Oproti prvému kolu, kde hodnotila nahrávky skupín, išlo tento krát o hodnotenie živého vystúpenia a práve naživo sa ukážu skutočné možnosti jednotlivých kapiel. Každá skupina preukázala svoje kvality. Šiesti porotcovia si určili viaceré kritériá, na ktoré budú počas živých vstúpení dbať. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Každý z porotcov mal k dispozícii 5 bodov, ktoré rozdelil kapelám od 5 po 1 bod. Najlepšej podľa neho 5, najhoršej 1. Po vystúpení všetkých skupín porota zasadla, prediskutovala jednotlivé vystúpenia a ku každej kapele každý jeden za seba vyjadril jej plusy aj mínusy, potom sa rozdelili body, ktoré sa spočítali. Najviac hlasov (plný počet) a teda aj najlepší koncert predviedla skupina FISHARTCOLLECTION, ktorá dostala od poroty najviac, a to plný
počet bodov. Spoločne s týmito Trnavčanmi sa z postupu do aprílového finále tešia aj kapely FISHFACE a MORNA.

Už nasledujúcu sobotu sa uskutoční druhé semifinále Wacken Metal Battle Slovakia 2015 divízia Východ v Košiciach, kde sa o postup do finále budú uchádzať kapely RENAISSENSE, LAST CHANCE, THE SEARCH, MEREDITH, AINT a WASTAGE.

Celkové poradie Wacken Metal Battle divízia Západ:

1. FISHARTCOLLECTION (hradcore/crossover – Trnava) 25 bodov, 2. FISHFACE (alternative metal – Trenčín) 18 bodov, 3. MORNA (progressive death metal – Nová Dubnica) 14 bodov, nepostupujúce kapely: 4. REVENGE DIVISION (death/thrash metal – Považská Bystrica) 10 bodov, 5. ONE SECOND HOTEL (progressive metal – Bratislava) 8 bodov. Nezúčastnili sa semifinále: TYPHOID (death metal – Prievidza).

Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj