Report – Whoneedslyrics ?! night – 24.3.2015, British Rocsk stars, Bratislava

vac

Táto akcia bola stvorená ako pre mňa. Keďže mám rád undergroundové akcie, rád si vypočujem kapely ktoré vôbec nepoznám a zakaždým dúfam, že ma ovalí nová dávka kreativity, emócií ktoré zatial nemám opočúvané. Post-metal je žáner v akom duchu sa táto akcia niesla a to je skvelé = pretože tento žáner má stále s čím prekvapiť a vzbudiť v človeku emóciu.

Prvou kapelou bola úplna novinka domácej scény. TMA (Terra Magna Anima). Bol to ich úplne prvý koncert a bohužial, tak to aj vypadalo. Chalani rozhodne túto hudbu majú radi a aj sú kreatívny, avšak odporúčam im ešte pár mesiacov ostať v skúšobni a prirpaviť sa. Rozsypané pasáže, basgitarista nonstop hľadiaci na gitaristu čo hrá a ajtak hral mimo… no, každí hudobník si odžije ten svoj pódiový „debut“….ale prosím, nech to stojí za to.
Avšak nemôžem im krivdiť – nápady majú a keby nebolo vyššie spomenutého, tak môžem povedať že sa mi ich hudba páčí.

Po TMA následovala nemecká formácia RYVULET . Toto vystúpenie už bolo viac menej bezchybne odprezentované, hudobne nápadité a chytlavé. Jediné čo zamrzelo, že chýbala vokálová „zložka“, ktorá by celku dodala na celistvosti. Bola to oddychovka.

Poslednou kapelou ktorá z našich peňazí pricestovala až z Grécka (Joke), bola kapela ALLOCHIRIA.
Ako jediná kapela večera mali aj video projekciu, čo naozaj occeňujem. Pri takejto hudbe je naozaj aj vizuálna zložka veľmi dôležitá, lebo nie každý človek je tak mentálne poškodený (ako ja), aby si dokázal vychutnať tento typ hudby bez iných než sluchových vnemov.
Kapelka nesklamala. Malo to všetko čo post-metalový-rockový poslúchač potrebuje a ako čerešnička na torte bola speváčka, ktorej hrdelný rachot rozvibroval molekuly vzduchu na tú správnu frekvenciu.

Večer celkovo hodnotím ako kvalitnú akciu no a pri sume vstupu 4 eurá, naozaj môžem povedať že lepší „obchod“ som zatiaľ tento týždeň nespravil.

Avatar photo

Autor: Vaco

Zdieľaj