TRISTANA podpísala kontrakt na nový album a predstavila videoklip „Fallen“

Tristana liveSkupina Tristana vydáva nový album po takmer piatich rokoch . Demo nahrávka ich pripravovaného albumu Virtual Crime zaujala agenta talianskeho vydavateľstva Scarlet Records natoľko, že Slovákom ponúkol kontrakt.
Nový album bude vydaný 31. marca 2015 pod hlavičkou Bakerteam records, ktoré priamo patrí spomínanému talianskemu vydavateľstvu. Obe vydavateľstvá majú identickú distribúciu, promo aj tím ľudí. Novinku od slovenskej skupiny bude dokonca predávať aj najväčšie európske metalové vydavateľstvo Nuclear Blast.
Tristana už roky brázdi festivaly a kluby po Slovensku. Prvý album vyšiel v roku 2003, no nepriniesol kapele želaný úspech. Ten sa čiastočne dostavil po druhom albume Zircon Street v roku 2010. Vymenila sa väčšina členov, zmenil štýl a celkové smerovanie. Moderný zvuk dopomohol v roku 2011 Tristane zahrať si na koncerte pred Scorpions. O rok neskôr absolvovala skupina turné s bývalými členmi skupiny Iron Maiden. V tom čase sa už rodili skladby na vychádzajúci tretí album Virtual Crime, ktorý otvára Tristane bránu do sveta. Nový album je ťažko žánrovo definovateľný. Predchádzajúce dva sa niesli v power-metalovom duchu. Ten tretí je iný, gitary sú hlboko podladené a k melodickým pasážam sa pridali death- metalové so screamovým a growlovým spevom. Tristana na ňom spolupracovala aj so skúsenejšími menami európskeho metalu. Pochmúrny valčík “Wasted Time“ naspieval švédsky spevák zo skupiny Masterplan – Rick Altzi a duet v skladbe “Jannie´s dying“ obohatila o svoj vokál pôvabná talianska speváčka Chiara Tricarico zo skupiny Temperance. Deň pred vydaním albumu Tristana zverejnila videoklip ku piesni “Fallen“, v ktorom si zahrali aj niektoré finalistky Miss Tunning Slovakia 2014. Termíny turné budú známe v najbližších dňoch, okrem Slovenska sa skupina predstaví aj v Maďarsku, Poľsku, či v Čechách . „ Pre našich fanúšikov chystáme ešte jedno prekvapenie, dohodli sme sa, že letné festivaly odohráme s jedným svetoznámym hosťom. Ku spolupráci nám prikývol náš idol,“ povedal spevák skupiny Peter Wilsen.
Nový videoklip skupiny Tristana:

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj