Wacken Metal Battle 2015: Finálová šestica kapiel je kompletná!

wmb-2015-logoFinálová šestka Wacken Metal Battle Slovakia 2015 sa v Košiciach skompletizovala. Druhé semifinálové kolo sa uskutočnilo v metropole Východu, v klube Déjá Vú.

Pred porotou v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk), Peter Lengsfeld (ABSTRACT), Pali Ďuriš (MIDNIGHT SCREAM) a Marek „Fajo“ Falat (Metalirium.com, HECATE). Marek „Fajo“ Falat v porote dočasne nahradil počas tohto semifinálového kola v Košiciach Michala „Hardrockera“ Roháča (Hellmagazine.eu), ktorý sa nemohol zúčastniť kvôli zdravotným problémom. Pred porotou a fanúšikmi sa predstavili skupiny RENAISSENSE, LAST CHANCE, THE SEARCH, MEREDITH, AINT a WASTAGE.

Tak ako v Bratislave, aj teraz prihliadali porotcovia na jednotlivé dopredu určené kritériá. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Veru, porota to opäť nemala ľahké. Každý z porotcov mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod). Po vystúpení všetkých skupín porota zasadla a prediskutovala jednotlivé koncerty. Každý za seba vyjadril jednotlivé plusy a mínusy každej formácie.

Najviac hlasov a víťazom semifinálového kola v divízii Východ sa stala skupina RENAISSENSE z Rožňavy, ktorá získala 27 bodov. Spoločne s RENAISSENSE postupujú do aprílového finále v Banskej Bystrici MEREDITH a WASTAGE. Očakávané finále sa uskutoční 18. apríla v novo otvorenom klube Tartaros. Vo finále sa porote a fanúšikom predstavia MORNA, FISHFACE, FISHARTCOLLECTION, WASTAGE, MEREDITH a RENAISSENSE.

Celkové poradie Wacken Metal Battle 2015 divízia Východ:
1.RENAISSENSE (progressive metal – Rožňava) – 27 bodov, 2. MEREDITH (metalcore – Košice) – 26 bodov, 3. WASTAGE (thrascore metal – Košice) – 20 bodov, 4. LAST CHANCE (metalcore/hardcore – Poprad) – 13 bodov, 5. THE SEARCH (melodic death metal – Prešov) – 10 bodov, 6. AINT (modern metal – Banská Bystrica) – 9 bodov.

Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj