Report – BEHEMOTH (POL), BÖLZER (SUI), THAW (POL) – 24.4.2015, Masters of Rock Cafe, Zlín

behemoth-Tento deň sa niesol v mohutnom nádychu black/death metálu a to nielen vďaka headlinerom tejto show. Verím, že drvivá väčšina ľudí prišla práve kvôli Behemoth avšak táto akcia ponúkla ďalšie dve naozaj skvelé (pre mňa neznáme) kapely.

Ako prvý vystúpili poľský THAW. Táto kapela bola pre mňa skvelým spestrením večera, lebo predviedla svoje kvality a black-death metalový nárez s prímesou noise. Hutná atmosféra sa dala priam krájať a užíval som si ju naplno. Avšak videl som, že nie všetci ľudia naokolo prišli na chuť tejto skupine – preto odporúčam vypočuť a utvoriť si názor ;) .

Nasledovalo trochu okresané vystúpenie – ale len čo sa týka počtu členov kapely. Na scénu vyliezli BÖLZER v počte 2 – bubeník a gitarista/spevák. Nedivil by som sa ak by ste už len z pohľadu „odsúdili“ túto kapelu, práve kvôli počtu členov. Avšak po spustení tohoto epického zhluku rífov, blackových vokálov a „pionierských“ blackových bicích boli všetky predsudky rozohnané. To čo táto dvojica dokázala predviesť bolo skvelé a zaslúžene odmenené potleskom a ováciami.

Vyvrcholenie večera dotvorili majestátny Behemoth, ktorých som už síce videl x-tý krát, avšak toto vystúpenie sa radilo medzi ich najlepšie. Poslúchači si mohli vypočuť prierez ich hudobnou históriou a najznámejšími skladbami. Samozrejmosťou bola absolútne profesionálna show, pri ktorej kapela opäť dokázala že kraľuje na poli európského death metálu. Fanúšikovia sa dočkali aj prídavku na ktorý sa (samozrejme) nechali „behemoťáci“ prosiť niekoľko minút. Epické zavŕšenie show v podaní songu O Father O Satan O Sun! pri ktorom mali členovia kapely masky s dlhými rohmi – no nezabudnuteľné !

Koncert bol veľmi vydarený, jediné čo bolo trocha obťažujúce, bolo (podľa mňa) prekročenie kapacity priestoru.

Avatar photo

Autor: Vaco

Zdieľaj