Nezmeškajte dva letné festivaly v blízkosti Brna

Oblasť Moravy je známa množstvom undergroundových kapiel a živou scénou. Preto ani veľmi neprekvapí, že sa v blízkosti Brna každoročne koná niekoľko festivalov orientovaných na rôzne žánre (black metal, grindcore, punk, crust atď.). Možno ste o niektorých z nich počuli a možno ste niektorý v minulosti aj navštívili. Dnes by sme Vám radi predstavili dva festivaly, ktoré sa konajú v jeden a ten istý posledný júnový víkend. Každý je však orientovaný na iný hudobný štýl. Obidva festivaly majú už vybudovanú tradíciu (11 ročník a 9 ročník), každoročne prinášajú čoraz viac zaujímavých headlinerov a nové zlepšenia. Dúfame, že si vyberiete ten „svoj“.

Prvý Festival z nášho výberu sa uskutoční už po jedenásty krát v Žabciciach vzdialených 20km od Brna, 27.6. – 28.6.2015. Jeho názov je ANTITREND a hudobne je zameraný predovšetkým na grindcore, gore a death metal. Festival ponúka známe české mená scény (Gutalax, Gride), ale aj záhraničné kapely (Slavebreed, Analkholic z Novej Kaledónie). Role Headlinera festivalu sa tento rok zhostili CYTOTOXIN z Nemecka. Táto brutal deathová kapela síce nefunguje na scéne dlhú dobu, ale ich druhé (a zatiaľ posledné) CD s názvom „Radiophobia“ zožala zaslúžené ovácie po celom svete. Nie náhodou vyšla pod hlavičkou celosvetove uznávaného UG labelu Unique Leader. Mix technického death/grindu plného sypačiek, húpavých pasáži, technických vychytávok ani sekundu nenudí, všetko je navyše podporené veľmi hlbokým a kanálnym guttural vokálom. Bližšie informácie o ostatných kapelách, hracích časoch, mieste konania a iné, nájdete na FB udalosti:

FB Událosť

Pre Antitrend zároveň platí nasledovná akcia:

Pre fanúšikov death/grind festivalov organizátori Antitrendu v spolupráci s Flesh party open air festivalom pripravili pre Vás zaujímavú akciu! Pre návštevníkov Flesh party open air fest a Antitrend open air festivalu ponúkajú 20% zľavu na vstupnom pre oba festivaly!! Jedinou podmienkou tejto akcie je zakúpenie si lístkov na obidva festivaly dopredu. Kto bude mat záujem o tuto ponuku, kontaktujte usporiadateľov na ich e-mailoch pre viacej detailov a to nasledovne: pre Slovenských fanúšikov: fleshpartyfestival@gmail.com a pre fanúšikov českých kontaktujte: antitrend@seznam.cz.

Dúfame že si obidve skvele akcie ( ktoré od seba delia presne jeden júnový týždeň) nenecháte ujsť!
Druhý festival, ktorý by sme Vám radi predstavili sa bude konať v auto kempingu Obora v Brne. Je to jeho deviaté úspešné pokračovanie a má názov Hell Fast Attack. Na rozdiel od Antitrendu, ktory je jednodňová záležitost, začína už v piatok 26.6. a končí v nedeľu 28.6.2015. Odlišný je aj hudobne a poteší hlavne black metalistov, pretože Vám počas dvoch dní prinesie veľmi zaujímavý program, nabitý veľkými aj menšími menami z Čiech (napr. Inferno, Panychida a iné), Slovenska (Aeon Winds) a zahraničia (Arkona, ale poľská, Saltus, Obtest, Nokturnal Mortum a iné). Headlinerom pre tento ročník sú ukrajinskí Nokturnal Mortum. Kapela bola založená už v rokoch 90-tych a za ten čas presla mnohými personálnymi zmenami. Doteraz vydali 6 dlhohrajúcich albumov a stali sa svetoznámou skupinou, pozná ich snáď každý, kto len trochu zavadil o black metal. V súčasnosti sa skladá skupina zo štyroch členov. Už dávnejšie som nezaznamenala, že by mali v priestore bývalého Československa vystúpenie, takže ich budete môcť vidieť po dlhšom čase. Čo sa týka ostatných kapiel, areálu, hracích časoch a pod., opäť odporúčame navštíviť stránku festivalu a FB udalosť.
FB Udalosť:
FB Událosť
www.hellfastattack.com

Autor: Mrtvolka

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj