Nitrianski symfonici SYMFOBIA prezentujú debutový klip: Speváčku dobehlo jej alter ego!

symfobia-promo-1Slovenská symphonic metalová skupina SYMFOBIA z Nitry nahrala debutový videoklip. Natáčalo sa štyri dni v Nitre, Trnave a okolí.

Šestica hudobníkov na čele s krásnou speváčkou Erikou Strečkovou vydala začiatkom roka 2015 na vlastné náklady debutový album „Way of the Queen“, ktorý obsahuje 9 piesní. Ohlasy naň boli najmä pozitívne, čo potvrdilo viacero koncertov, ktoré skupina odohrala. Za najväčší úspech sa dá považovať zdieľanie pódia s fínskymi megastar NIGHTWISH v júni v Banskej Bystrici.

Bolo len otázkou času, kedy príde na rad prvý videoklip a kapela neotáľala ani s ním. Členovia skupiny SYMFOBIA sa rozhodli obrazovým materiálom podporiť titulnú pieseň „Dragon“. Réžiu, scenár a nakrúcanie mali v rukách Filthy Monkeys Crew. Scenár videoklipu sa drží textu spomínanej skladby. Klip sa natáčal v Nitre, scény s kapelou v starom cukrovare v Trnave. Scény pri rieke a v prírode sa natáčali v Trnovci nad Váhom.

Zaujímavosťou je, že mladý slovenský umelec a tatér Igor Hanečák namaľoval a pretvoril pomocou bodypaintingu herečku Beátu Mészárosovú na speváčkine alterego. Bodypainting trval približne 4 hodiny a robil sa minimálne dva razy.
„Natáčanie nášho klipu bolo pre mňa opäť niečo nové. Tím chalanov bol naozaj skvelý a aj kvôli nim som si to všetko skvele užila. Podmienky na natáčanie boli trochu náročnejšie, keďže nebolo veľmi teplo a točilo sa hlavne vonku. Herečke, ktorá hrala Dragona, som teda vôbec nezávidela, nakoľko bola takmer celá nahá,“ prezradila svoje pocity z natáčania speváčka Erika Strečková a pokračovala, „Pre mňa to bolo najťažšie pri scéne s jazerom, do ktorého som musela celá vliezť, keď vonku boli všetci v bundách. Myslím, že všetkým okoloidúcim počas nahrávania sme urobili krásny deň, niektorí neváhali a Dragona si aj fotili.“

Videoklip sa natáčal počas štyroch dní. „Prvý deň sa Dragon maľoval približne 6 hodín a umýval asi 2 hodiny. Na druhý deň to šlo už rýchlejšie. Pre mňa to boli krásne dni, veľké zážitky a nové skúsenosti,“ dodala na záver sympatická speváčka.
A aký je výsledok tejto príjemnej „driny“? Veď posúďte sami.

Súvisiace linky s kapelou SYMFOBIA.
www.symfobia.sk
https://www.facebook.com/pages/Symfobia/917048024996628?fref=ts

Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj