Rozhovor – TRACRIOMY: „Žiadna milosť, čistá brutalita od začiatku do konca!“

foto tracNa východoslovenskej pôde vznikla zaujímavá kapela pre všetkých fanúšikov krvavých a hnijúcich témat a nadšencov pre najbrutálnejšie odvetvia death metalu. TRACRIOMY prinášajú prvotriednu dávku slamming brutal death metalu, zatiaľ len v podobe prvého „Promo“ CD, no vyhliadky majú veľmi priaznivé. Na slovíčko som si zavolal Lucasa a Filipa, nech nám svoju brutalitu predstavia!

Zdravím vás, na začiatok by ste mohli popísať, ako sa vlastne zrodili TRACRIOMY. Viem, že časť z Vás hrala aj v MOCKERY. Ide teda o prirodzený prechod do ďalšej brutality?

Zdravíme všetkých!!
TRACRIOMY je vlastne moja (Filip) idea. Vzniklo to asi pred 4 rokmi v období, keď som začal sledovať BDM a SLAMové bandy. Oslovilo ma to a chcel som robiť presne to isté. Bol to zo začiatku projekt hlavne pre môj osobný dobrý pocit. Oslovil som Kuba a začali sme pracovať. V roku 2015, keď sme mali rozrobené skladby, sa pridal Lucas.
Zrodilo sa to a dalo nás to dohromady. Všetci traja sme kamoši už dlhé roky a áno, svojho času sme všetci boli súčasťou MOCKERY, to ale nemá s TRACRIOMY vôbec nič spoločné. Z nápadu sa stala realita a konečne v hmotnej podobe nášho proma 2015. Na nahrávke nám s basou pomohol náš kamarát a veľmi dobrý hudobník Pepe z kapely BRAINSCAN. (Ďakujeme Pepe!)

Držíte sa trendu, že brutal death metalové kapely končia buď na –ctomy, -psy alebo, váš prípad, -iomy. Pripisujete tejto tradícii výraznú rolu, alebo ide nebodaj o nejaký druh rituálu? Zároveň by ma zaujímalo, čo vlastne znamená TRACRIOMY a ako ste sa k tomuto názvu dopracovali?

Ako si sám povedal, je to kvázi trend alebo možno fenomén. Často potrebuješ počuť tvorbu kapely, aby si vedel, aký štýl hrajú. U týchto „ctomy“ kapiel je ti to hneď jasné.
TRACRIOMY je slovná hračka. Išlo mi hlavne o to, aby bol názov originálny, čo sa mi aj podarilo. Mám veľmi rád písmeno „R“ a tak som ho chcel mať v nazve. V knihe som našiel slovo „tracrium“ čo je látka, ktorá sa používa v zdravotníctve. Kombinovaním s rôznymi príponami som sa nakoniec dopracoval k výsledku.

OBALAk sa pozrieme na hudobnú stránku, tak sa tieto dve skladby celkom odlišujú (ak Outro neberieme ako skladbu). Zatiaľ čo prvá „Harvesting The Viscera Of Splattered Whores“ je riadna päsť na oko, plná slammingov a klepaníc, druhá „Your Suffering Is My Gratification“ ponúka celkom melodickú linku a pestrejšiu štruktúru. Bolo cieľom ukázať obidve tváre, aby sme vedeli, čo všetko môžeme od vás čakať? Či sa vydáte len jednou cestou?

Odlišnosť skladieb je aj dôsledkom časového rozdielu a prirodzeným vývojom kapely medzi komponovaním a nahrávaním. Je tam rozdiel cca jeden rok. Prvú sme nahrali „Your Suffering…“ (2014). Potom sme si uvedomili, že chceme viac slammovať a tak vznikla päsť na oko „Harvesting…“ (2015). Celá záležitosť je ukážka našej práce a odlišnosť medzi skladbami to výborne spestrila.

Nielen hudobne, ale aj vokálne sa skladby odlišujú, prvá je viac gutteral a zvieracia, zatiaľ čo druhá je skôr oldschool. Kto „naspieval“ jednu či druhú pieseň? Bol použitý aj nejaký efekt, či to šlo rovno z vášho hrdla?

„Harvesting…“ som dal hrdlo ja (Lucas) a back up vťahovačky pre zdvojené party dával Filip.
„Your Suffering…“ bol presný opak.
Nebol použitý žiaden vokálový efekt, nebolo vôbec za potreby, všetko to ide z nás prirodzene, načo to kaziť či skrášľovať.

Vďaka názvom „Harvesting The Viscera Of Splattered Whores“ a „Your Suffering Is My Gratification“ môžeme tušiť, o čom bude lyrická stránka. Mohli by ste ju stručnejšie popísať?

„Harvesting…“ je čistá hororovka, žiadna milosť, čista brutalita od začiatku do konca. Veľa hnusu.
„Your Suffering… „je niečo podobné s myšlienkou kvázi túžby po ubližovaní s výsledkom nejakej satisfakcie za bordel a hnus v spoločnosti.
Vcelku je to prevažne gore tematika, kde sa spomínajú vnútornosti, mŕtvoly, krv, hniloba, červy, odrezané končatiny a podobne. Klasika.

logoPromo ste nahrali „z vlastných peňaženiek“, tipujem, že ste ho následne rozposlali aj po labeloch, prejavil už niekto nejaký záujem, alebo väčšie povšimnutie?

Áno, všetko spojené s TRACRIOMY sme si financovali sami. Labely sme zatiaľ nehľadali, keďže na nových veciach sa ešte len pracuje. Veľmi nás ale prekvapilo, že sa nám ozvalo asi 5 labelov samo od seba, všetko však záleží na nás, kedy bude materiál hotový.

Obal je ako stvorený pre vašu hudobnú výpoveď. Z akého pera vzišla táto príšera? Tipujem, že to Lovecraft nebol. Taktiež ma zaujíma, ako vzniká takéto „konárikové“ logo, ktoré neodmysliteľne patrí k vášmu žánru.

Príšera alebo mutant je súčasťou čiernobieleho motívu na tričko, ktorého autorom je chlapík Sidjimbe Art z Indonézie. Je to krutý kreslič a v BDM svete veľmi známy. Obrázok je kreslený podľa konceptu, čo sme dali dokopy spolu.
Logo a final design CD je Filipova práca. Logo vzniká tak, že ho proste nakreslíš.

Taktiež som si všimol, že máte na FB cez 4000 fans, môžete nám prezradiť recept na takúto veľkú základňu, vzhľadom na to, že máte vonku len prvé Promo?

Nemáme nato žiadny recept. Proste sme nejakým spôsobom zaujali ľudí, čomu sa veľmi tešíme a ďakujeme im za ich podporu.

Zatiaľ máme od Vás len akúsi jednohubku, kedy sa môžeme tešiť na jej pokračovanie? Bude nasledovať už plnohodnotný album, či ešte EP? Kedy sa zároveň dočkáme nejakého live vystúpenia? Máte okrem toho ešte nejaké plány do budúcnosti?

Tento zákusok je len začiatok toho, čo máme v pláne. Práve pripravujeme materiál pre chystané EP. V akom duchu sa ponesie, to sa uvidí, keď bude von. Rozhodne to bude riadna brutalita, na to sa spoľahni. Máme nejaké plány ako merchandise a samozrejme aj live koncerty, ale treba ísť postupne.

Ďakujem pekne za Váš čas a prajem veľa brutálnych úspechov! Nejaké slová na záver?

Díky Luky za support, ako vždy aj s promom na našich akciách. Najbližšie to bude total slam destruction s názvom: SLAMTASTIC PARTY!
Event: https://www.facebook.com/events/973457772731743/978417235569130/
S pozdravom, Tracriomy!

Linky na kapelu:
https://www.facebook.com/TracriomyMetalOfficial/?fref=ts
http://bandzone.cz/tracriomy

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj