Nemecká heavymetalová legenda HELLOWEEN navštívi Slovensko v rámci svetového turné „My God Given Right World Tour 2016“ iba raz!

helloweenKeďže sa z rôznych zdrojov ozývajú „zaručené“ správy o tom, že budúci rok bude v kapele všetko inak, prebiehajúce turné a jeho európska časť končí práve na Slovensku a v Čechách. Skupina vychádza v ústrety všetkým fanúšikom a hrá výber až z 24 skladieb! Každý si príde na svoje, pretože odznejú aj notoricky známe hity a aj novinkové skladby, dôjde aj na pár málo hrávaných, ale osvedčených a obľúbených skladieb.
Čo sa týka pódia, Helloweeni na ničom nešetrili a predstavenie bude doslova epické a scénické. K štandardnej aparatúre a svetlám kapela pridala tak trochu teatrálne pojatie pódia, množstvo vlastných svetiel, doplnkov, bočných stien a kulís. Neradi by sme tvrdili, že to bude trochu odpútavať od hudby, ale scéna na pódiu bude naozaj veľkolepá. Aj rozmerovo je to nadštandard, takže sa treba pripraviť na parádny zážitok! Takže jednoznačne bude na čo pozerať aj počúvať. Samozrejme sa všetko ponesie v duchu obálky nového albumu a nezaručené správy hovoria o tom, že Helloween si turné aj nahrávajú, takže je kľudne možné, že sa objaví(te) na pravdepodobne pripravovanom DVD-čku kapely!

Skupina sa stala známou ihneď po vydaní debutu Walls of Jericho v roku 1985. Po megaopusoch Keeper of the Seven Keys Part 1 a 2 (1987-88) začala celosvetová Helloween-mánia ktorá posadila kapelu na európske metalové výslnie, ktoré jej síce chvíľku nepatrilo (1992-1993) ale po zmene speváka a bubeníka sa v roku 1994 vrátila vo veľkom štýle. A odvtedy v podstate hudobne nezakopla a popularitu si drží dodnes. Posledný štúdiový album vyšiel minulý rok pod návom „My God Given Right“ z ktorého pochádza aj titulná (klipová) pecka alebo skladby ako Battle´s Won či ďalšia klipovka Lost in America.
K 30-temu výročiu skupiny vyšla aj kniha o celej ich kariére pod názvom Hellbook a to dokonca v 2. verziách. Obsahuje podrobné informácie o celom dianí okolo Helloween a budete si ju môcť zakúpiť aj na koncerte. Je to určite výnimočný darček pre každého….

V Košiciach hrali Helloween iba raz – v roku 2007 pred veľkým, niekoľko tisícovým davom. Teraz sa vracajú a tešia sa na publikum, ktoré ich vtedy oslavovalo ako metalových Bohov.
Gotthard ako známa hardrocková veličina aj po strate speváka (na motorskárskom výlete v USA ho doslova zmietol kamión z parkoviska) pokračuje vo svojom hudobnom ťažení a určite našla správnu náhradu za bývalého člena. Gotthard nastupujú ako hosť turné Helloween len na posledných – slovenskom a 2 českých koncertoch, preto Košice ponúkajú mimoriadne raritnú zostavu.

Crime of Passion sú pre našich fanúšikov veľkou neznámou, ale určite zabojujú a ukážu že ich hard rock/heavy metal vedia podať tak, aby už v prvých sekundách rozhýbali košické publikum.
Preto sa treba nachystať na najbližší štvrtok tak, že bude veselo a hlavne veľký výdaj energie, pretože prichádza silný trojzáprah, ktorý bude konkurovať nielen Sabatonu, ale aj tohtoročným ďalším akciám!

EPG.two s.r.o., www.epg.sk epg@epg.sk FB: EPG

FB event:https://www.facebook.com/events/881665635234632/

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj