Kapela IN-SANE dokončila svoj debutový album s názvom Lips. Pokrstí ho 4.11. v klube Randal

in-saneVo vodách nezaraditeľných a nedefinovateľných žánrov plávu viaceré súčasné kapely, rovnako aj štyri dievčatá z kapely IN-SANE, založenej v roku 2008. Je to už osem rokov, kedy začali bez väčších ambícií prvý krát skúšať zvuky a teplotu tranzistorových zosilňovačov v pivničných priestoroch a garážach. V roku 2012 doplnila Miyia Alabasterin (gitara) základnú zostavu pozostávajúcu z Karoliny Uherčíkovej (bicie), Dashi Brunclikovej (basa) a Staši Samoukovič (spev). Po dlhšej dobe voľnejšieho tempa si tento rok kapela konečne splnila svoju nepísanú povinnosť a tvorivú energiu transformovala do podoby debutového albumu s názvom Lips.

Album Lips obsahuje desať piesní, ktoré reflektujú hudobný vývoj kapely. Tých, ktorí očakávajú žánrovú jednodruhovosť a usadenosť, budeme musieť sklamať. Na albume sa objavujú metalové vplyvy, punkové rytmy aj práca s perkusiami. Melodika dostáva v skladbách rovnako nemalý priestor, avšak emocionálnosť vyvažuje bezúčelová surovosť. Texty s primárne hororovou a „insane“ tematikou parafrázujú spoločnosť, postavenie človeka ako izolované indivíduum v nej, zároveň nahlas hovoria o pocitoch a zážitkoch, často stigmatizovaných ako patologických a nezdravých, v dnešnej dobe však veľmi frekventovaných a dôležitých.
in-sane_cover
Nahrávanie, mix a mastering má na svedomí Milan Malík a jeho M2 recording studio v Skalici. Debut Lips pokrstí kapela v piatok 4.11.2016 v bratislavskom klube Randal za pomoci dlhoročných priateľov Based on Greed, ktorých ocenia najmä milovníci trashmetalu a jeho variácií. Akciu odštartujú mladí chlapci z kapely For Tape z Levíc so svojim energickým hard-core punkom. Krstným otcom bude Peci Uherčík, otec v biologickom i prenesenom slova zmysle. Koncertom troch kapiel sa piatková akcia ani zďaleka neskončí. Miyia sa totiž zmocní DJ-ského pultu, aby sme sa mohli po (dúfame že) úspešnom krste všetci spoločne zabaviť na tých najlepších rockových a metalových skladbách z deväťdesiatych a „nultých“ rokov. Jednu z najnovších skladieb s názvom Blue Morpho, ktorá je zároveň singlom, si môžete spolu s videoklipom vypočuť
tu:

IN-SANE
https://www.facebook.com/proudtobeinsane/?fref=ts
http://bandzone.cz/insaneofficial

Udalosť FB – Krst Albumu:
https://www.facebook.com/events/376303289426481/

Tlačová správa – IN-SANE

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj