Death Sentence – Burning World In My Hands – Slovak Metal Army, 2017

Na začiatok si kapelu Death Sentence predstavme. Kapela pochádza z Banskej Bystrice a vznikla v roku 2015 na troskách bandy Alcotras. Tvoria ju Samuel Mlynárčik (gitara), Lukáš Letovanec (gitara), Adam Turňa (basgitara), Marek alias Kain (spev), Martin ˮBaxaˮ Bahna (bicie). V roku 2015 takisto dali o sebe prvý krát vedieť, keď vydali singel The City of Dead Angels.

Píše sa rok 2017 a Death Sentence vydávajú album Burning World In My Hands u Slovak Metal Army. Album obsahuje 6 skladieb + outro o dĺžke cca 25 minút. Chalani hrajú metalcore so všetkými plusmi aj mínusmi. Vkusný je najmä vplyv alternatívneho rocku, ktorý je v niektorých skladbách badateľný. Je vidieť, že sú fanúšikmi kapiel ako Bullet for My Valentine, Trivium, Avenged Sevenfold atď., niektoré pasáže ako by vypadli z pera menovaných kapiel.

Damned Empty Generations (President Is Dead) je prvá skladba, ktorá sa na nás vyvalí po tom, čo stlačíme tlačitko Play. No, na otvárak to nie je zlé, ale mám na albume iných favoritov. Tou je tretia Darkest Night, kde sa na začiatku tlačí na pílu, a takisto aj spevákov hlas mi v nej najviac sedí. Druhou skladbou, ktorá najviac rezonuje v mojich ušiach je The City of Dead Angels, ktorá ma asi najviac hitové ambície, predsa len je to druhá verzia singlu z roku 2015. Naopak Outro mi príde tak trochu zbytočné.

Malú výčitku by som mal k obalu. Viem, že sa hovorí, že v jednoduchosti je sila, ale vedel by som si predstaviť prepracovanejší cover. Naopak, ku zvuku nemám ani najmenšie výhrady. Ten je presne taký, aký má byť, pekne čitateľný. Zaň je zodpovedný SPK AudioGrapow Studios, čiže záruka kvality.

Záverom chcem iba dodať, že ako debut to považujem za kvalitný album, aj napriek niektorým výhradám. Uvidíme, s čím sa nám predstavia borci nabudúce.

Hodnotenie: 6,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj