Stabbed – Mini rozhovor – Zoznámte sa!

Na scéne sa z čista jasna objavuje STABBED z Košíc! Počuli ste už o nich? Ak nie, tu je náš mini rozhovor s jedným s jej členom, Ivinom, ktorý objasní všetky okolnosti okolo kapely. Za odpovede mu samozrejme ďakujem!


Prečo a kedy vznikol Stabbed? Členovia sú skoro všetci z Obliterate (okrem druhého spevu). V čom sa tým pádom líši Stabbed od Obliterate a čo viac môže ponúknuť Stabbed?

Niekedy v októbri minulého roku, sme dostali nápad, že by sme si spravili taký vedľajší projekt, ktorý mal byť zároveň takého nie veľmi vážneho charakteru, ale ako sme nad tým premýšľali, tak sa to postupne pretransformovalo do takej vážnejšej podoby. Bolo by možné označiť stabbed ako zjednodušený Obliterate, ale to by nebola úplná pravda. Základná myšlienka je vyťažiť z prvotného nápadu v danej skladbe čo najviac, a bez „zbytočných komplikácii. Tématicky sme sa priblížili k takým old schoolovejším smerom, ako napríklad inšpirácia 80tkovými horormi, a podobne. Je možné, že ak niekomu nevyhovuje „komplikovanosť“ Obliterate, tak Stabbed mu vie ponúknuť opak.

Prečo názov Stabbed? Má to aj nejaké pozadie?

Nájsť dobrý názov, dá niekedy naozaj zabrať, ale v tomto smere, sme si vypomohli skutočnou príhodou ktorá sa stala Stuovi minulý rok v máji. Našťastie je už všetko v poriadku a život pokračuje ďalej.

Dlho bolo okolo Obliterate ticho, prezraď ak to nie je tajné, čo sa deje tam?

Už sa konečne začali diať veci aj tam, našťastie. Minulý rok sme riešili situáciu okolo Marcela, ktorá nakoniec vyústila do jeho odchodu z kapely, nevedel som si predstaviť, Že k niečomu takému môže v Obliterate dôjsť, ale život je samé prekvapenie. Momentálne sa už pracuje na nových skladbách, a zároveň sa dokončuje EP, ktoré nahral ešte Marcel

Zatiaľ je vonku jedna skladba s názvom „Cellar Story“. Kde sa nahrávala?

Skrátená verzia by znela asi takto: kade tade, ale predsa len to rozviniem. Bicie a spev sa nahrával vo Svidníku, v skúšobni, basgitaru si nahral Stu doma, a ja tiež som si nahral doma gitary. Zmixované to bolo v Gothoom štúdiu, pod mojím dohľadom.

Chcete dať dokopy aj solídny materiál na EP alebo Full album?

Ako ďalší krok máme pripravené EP, kde nám už treba len nahrať spev, ale materiálu máme už aj na prípadný album, ale to uvidíme ako to celé dopadne.


Už čochvíľa začne vaše tour s Anime Torment a Obliterate. Koľko skladieb zatiaľ cca máte ako Stabbed?

Prichystali sme si približne 20-minútový program, ktorý ako „pred kapela“ Obliterate a Anime torment bude snáď dostačujúci. Toto turné dokonale preverí kondíciu, hlavne u Gabyho a Matúša, tak ak ste zvedavý ako to zvládame, príďte sa pozrieť sami ;)!

Tak, toto je celý mini rozhovor (čakali ste viac, čo?), môžete tu čítať všemožné veci, ale predsa len, najlepšie bude, keď si kapelu zažijete na vlastnej koži. Nižšie nájdete dátumy a informácie k Ivinom spomínanému tour.

Aktuálna zostava STABBED:
Matúš Špak – bicie, spev
Stu Ragančík – basgitara
Ivan Babilonský – gitara
Gabriel Kunay – spev
Marek Kaščak – spev

Link na kapelu:
https://www.facebook.com/stabbed.metal


OBLITERATE – ANIME TORMENT – STABBED

Dátumy:

4. máj 2017 – Ústí nad Labem, Klub v Krčku
https://www.facebook.com/events/1213565072098148/
5. máj 2017 – Litoměřice, Baronka
https://www.facebook.com/events/588618651332224/
6. máj 2017 – Ružomberok, Nové Korzo
https://www.facebook.com/events/122030295009014/
7. máj 2017 – Košice, Cassbar
https://www.facebook.com/events/166014920574686/

Youtube video:

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj