“Psychopathology” PART II – alebo Nórsky black metal v Bratislave!

Už túto stredu sa v Majestic Music Clube v Bratislave (asi) uskutoční zaujímavý black metálový koncert s jedným veľkým menom na čele, no aj nemenej známymi, zato kvalitnými supportujúcimi kapelami z rôznych kútov sveta.

RAGNAROK (Norway)
www.ragnarokhorde.com
https://www.facebook.com/ragnarokofficial/?fref=ts

Ragnarok sa sformovali v roku 1994 v Sarpsborgu a dodnes patria medzi vychýrené black metálové nórske kapely, hoci možno trochu v tieni Mayhem, či Gorgoroth. Kapela sa dostáva na pomyslený vrchol v rokoch okolo 2002 – 2007, kedy sa na pozíciu vokalistu postavil Hoest (Taake) a kapela sa ihneď stala známejšou v undergroundových kruhoch, no aj po svete. Na Ragnarok je zvláštne, že hoci pochádzajú z Nórska, nemajú na krku žiadne excesy a sú známí svojim veľmi profesionálnym prístupom.


CVINGER (Slo)

www.cvinger.si
www.facebook.com/Cvinger666
cvinger.bandcamp.com/merch

Ako support sa predstavia Cvinger zo Slovinska. Je to pomerne mladá kapela, ktorá bude predstavovať hlavne svoj nový album s názvom „Embodied in Incense“.

INFINITYUM (Fr)
www.facebook.com/InfinityumOfficial

Ďalší support tohto večera budú Infinityum, ktorí sa označujú ako „epic pagan metal“. Patria medzi mladú generáciu, začali len v minulom roku a len nedávno im vyšla prvá doska – „Lord of the Infinite“. Tento večer vám tede prídu trochu predstaviť svoju tvorbu.

AETERNUM VALE (Ire)
www.facebook.com/aeternum.vale

Aeternum Vale hrajú melodický black metal. Na konte majú len jednu nahrávku z roku 2013 s názvom „Inter Arma Enim SIlent Leges“ a novo vydané EP „Ashes od Memory“.

Celý koncert je tak trochu tajomný. Udalosť aj miesto je oficiálne uvedené v MMC, na stránke headlinera sa píše o klube Randal. Taktiež nie je úplne jasné, koľko stojí tento koncert a organizátori akosi mlčia. Jedno je však isté, koncert sa uskutoční zajtra 24.5.2017 a ostatné informácie sa dozviete asi až na mieste.
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/884091275066090/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj