Primordius – Genetic Devastation – Nice to Eat You Records, 2017

V januári tohto roku, vydala kapela Primordius z Texasu svoj druhý album na značke Nice to Eat You. Banda funguje od roku 2008 a od tohto roku ňou prešlo celkom dosť hudobníkov. Jediným zakladajúcim členom je gitarista spevák Weston Wylie, ktorého dopĺňajú Jeff Huffman (basa) a Alex Dietrich (bicie).

Prvá vec čo ma zaujala, nie iba na tomto albume, ale celkovo na kapele, je ich lyricka stránka a celkovo koncept. Predsa len, koľko kapiel vás napadne, čo sa vo svojej hudbe tápe v treťohorách? Nech pátram v pamäti ako veľmi, nenapadá ma žiadna. Ruku v ruke s týmto ide aj výtvarné stvárnenie albumu, aj keď trochu do sci-fi zatiahnuté, kde partia praľudí dáva na frak dinosaurom.

Poďme ale k tomu hlavnému a to je hudba. Ide tu o masívny brutal death/slam, ale na slušných technických základoch. Už úvodná vec a singel Fecal Formations je proste skvelá. Na moje prekvapenie je z nej v úvode cítiť tak trochu pach Morbid Angel, čo z nej robí jeden z najlepších kúskov na albume. Nebránil by som sa, keby bol celý album v tomto duchu. Titulná Genetic Devastation patrí medzi energickejšie flákoty albumu, ale asi v polovici príde slamová pasáž a po nej znova rýchlostné preteky. Neustále zmeny tempa ma najmä v tomto songu veľmi bavia. V ďalších zárezoch na stene prehistorickej jaskyne sa už viac menej prelievajú iba slamové rytmy ako žalúdočné šťavy mastodonta. Keď vás slamming rozžuje a rozchrúme na total, vyhodí vás to pri posledných dvoch výborných skladbách: Cannibalistic Neanderthals of the Ice Age (dosť poetický názov) a poslednej prepracovanej a najdlhšej pravekej mršine nazvanej Sokushinbutsu.

10 skladieb na ploche letmo presahujúcej pol hodinu spraví určite radosť fanúšikom tých najextrémnejších žánrov, ktorí náhodou meno Primordius ešte nezachytili. Medzi nich som patril aj ja, radosť urobili, meno mám poznačené a už iba čakám s čím sa títo milovníci praveku vytasia nabudúce.

Hodnotenie: 8/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj