Bloody Redemption – Infected Minds – Support Underground, 2017

Predstavme si kapelu Bloody Redemption. Vznikli v roku 2012, čiže po piatich rokoch fungovania predhadzujú death metalovým hordám svoj debut Infected Minds. Bandu tvoria Jozef Kováč (spev, gitara), známy, okrem iného, napríklad z banskobystrických Gazdasgrind, Martin Fodor (gitara), Marián Švec (basa) a Ladislav Dulaj (bicie). Chalani sa vyžívajú v old schoolovo podanom death metale, ktorý proste devastuje poslucháčove uši silou krovinorezu. V dobrom slova zmysle, ale po poriadku.

Album tvorí deväť skladieb, vlastne osem plus intro Enter the Purgatory, ktoré navodzuje temnú a zlovestnú atmosféru hraním na akustickú gitaru a na pozadí šuchotí zvuk gramofónu. Plynule prechádzame k vypaľováku Torture of Souls, kde mi úvodný riff, neviem z akého dôvodu, tak trochu evokuje Behemoth. Keď sa ale skladba dostane do otáčok, už je to skvelý valivý death metal echt akosti. To isté sa dá povedať vlastne o každej skladbe z albumu. V nasledujúcej a titulnej Infected Minds vás pochodový rytmus doslova zadupe do zeme ako odhodený špak z cigarety. Môj favorit albumu sa ale skrýva pod číslom šesť. Skvelá vec nazvaná Way to Abyss, v ktorej sa stále menia tempá, strieda sa tu growling so škriekaným vokálom, dokonca tu zaznejú zbory. Napriek tomu je tá melódia chytľavejšia ako žltačka na verejných toaletách. Počas celého počúvania albumu som rozmýšľal, na koho sa mi Jozefov vokál podobá. Myslím, že má veľmi podobnú farbu hlasu ako David z mexických neznabohov Armada, ale možno je to iba môj subjektívny pohľad. Každopádne po zvukovej stránke vlastne nemám čo vytknúť, je to namiešané výborne. Gitary sekajú ako majster kat hlavy odsúdených, basa bublá ako motory stáda tankov a artiléria bubnov zostrelí každého, kto sa tomu postaví do cesty. Z albumu cítiť vplyv takých veličín ako Death, Autopsy, Brutality… ale je z toho koktejl, ktorý proste nenudí. Za zmienku určite stojí artwork, za ktorý je zodpovedný Adam Šluch. Možno by niekto namietal, že nie je nejak prepracovaný a neviem čo, ale k štýlu Bloody Redemption sedí ako tá povestná prdel na šerbeľ.

Tak to by sme mali. Uvidíme, s čím sa predvedú už o pár dní legendárny Dehydrated, no ale dovtedy je pre mňa Infected Minds albumom roka v rámci old school death metalu v našich končinách.

Hodnotenie: 9/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj