Choked by Own Vomits – Shit World – Nice to Eat You Records, 2017

Udusení vlastnými zvratkami, super názov kapely. Ak mám byť úprimný, o kapele som sa prvýkrát dopočul tento rok na jari, keď vystúpili na indoor Flesh Party. Aké bolo moje prekvapenie, že kapela funguje už od roku 2004 a aktuálny album Shit World je ich druhým full length počinom. Mimo toho majú kvantum splitiek a podobne. Novinku teda nahrala trojica Kveetaak, FeelipeeHell Johan.

Hošani drhnú goregrind, ale nie nejako bezhlavo, aj fanúšik, povedzme, striktne vyhranený na death metal, si bude spokojne priasť ako malé mača. Príjemným pojivkom medzi skladbami sú úryvky z hororu, ak sa nemýlim, jedná sa o kultový The Fly. Prvá skladba Small Dark Age začne, ako som už spomínal, úryvkom z filmu a potom sa spustí mocná kanonáda, tanečnejších rytmov sa dočkáme zhruba v polovici songu. Podobnej formulky sa drží väčšina skladieb, napriek tomu tých 16 kúskov nenudí, naopak som sám seba pristihol, ako mi album hrá už tretíkrát po sebe. Ak by som mal ale vybrať nejaký výraznejší kúsok, tak to bude zrejme Asshole in Flames, mimo iného ako milovník pálivých jedál sa v problematike, ktorá sa rozoberá v texte, pomerne vyznám. Keď som už načrtol texty, tak radím mrknúť do bookletu a začítať sa. Samovoľne sa vám ústa začnú krčiť do úsmevu, samozrejme za predpokladu, že máte radi fekálne ladený druh humoru. Ďalším výraznejším kúskom, ktorý sa vďaka tomu, že ide o inštrumentálnu skladbu, líši od zvyšku albumu, je záverečná The End of the Shit World. Na goregrindovú kapelu až nezvykle melodická a vypiplaná vec, ale zase myslím, že inštrumentálna vyzretosť muzikantov je badať na celom albume.

No mám taký dojem, že s obalom by sa ale dalo viac vyhrať. Nejde o zlý námet, ale to niečo, čo sa derie tomu obtlstlému pánovi (že ide o pána zbadáte na prvý pohľad) z brucha, vyzerá trošku odfláknuto. Inak schválne sa pozrite na obal a či vám to nepripomína tú rozdžavenú pani z necenzurovanej verzie albumu The Wretched Spawn od Cannibal Corpse.

Záverečné hodonotenie je teda kladné, muzičku robia páni bratia z Česka na výbornú a mne nezostáva nič iné, ako ich odporučiť.

Hodnotenie: 7,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj