Before the Zero Day & Pseudosapiens vystúpia v Humennom!

Už túto sobotu (09.12.) sa v Humennom uskutoční koncert dvoch kapiel slovenských – Before the Zero Day a Pseudosapiens, v Nostalgia Music Pub. Hoci ide možno o malú akciu, kapely sa určite potešia, ak ich prídete podporiť svojou účasťou. Predsa len, v Humennom nebývajú koncerty každý týždeň.

Before the Zero Day – Rock z Rimavskej Soboty
www.youtube.com/user/BeforeTheZeroDay/videos
BTZD vzniklo spojením dvoch rozpadnutých kapiel (Head up a Deep Silence). Nápad spojiť sa vznikol koncom leta 2008 a od polovice októbra toho istého roku sa začali aj prvé skúšky ešte u kapelky Delírium, keďže sme čakali na nové bicie. Prvé skúšky prebiehali len v trojici (Koro, Radar, Mimo), potom však prišiel nápad zobrať na post gitaristu Klamsa (ex Deep Silence) a na post speváka Roba Oštroma (Despota). Koncom decembra sa po pár nezhodách rozhodlo, že spev ostane predsa len na Korovi a odvtedy sa kapela venuje naplno vlastnej tvorbe. Klamso však z osobných dôvodov kapelu opustil a nahradil ho talentovaný Gabikám :) v tejto novej zostave v máji 2011 kapela vydáva debutový album – JE TO LEN V NÁS a spolu s ním vychádza aj videoklip k singlu ostať sám. Neskôr sa ku kapele pridal gitarista Zsolty, na post basáka Ťapo a post speváka prevzal Radar, v tomto zložení roku 2012 kapela vydala svoj singel spolu s klipom Iba jeden.

Pseudosapiens – metal z Revúcej
Trochu som skrátila históriu od bodu kedy skupina nahráva prvé skladby. Celú históriu si môžete prečítať na FB stránke kapely.
Rok uplynul ako voda zo splachovača a okrem vypláchnutých mozgov, zanechal odkaz Pseudosapiens v podobe asi siedmich songov. Prvý koncert v Tisovci nedopadol o dosť lepšie ako trus z kravskej riti, ale chuť hrať chlapcov neopúšťa. Rok 2010 sa začal skvele, ale to ešte nikto netušil,že prinesie osudné rozhodnutia. Stalo sa tak krátko po júnovom vystúpení na oslavách mesta Revúca. Studňa sa rozhodol jedného zo svojich pekných koníčkov vzdať. Dôvodov bolo viac. Jedným y nich bol aj tlak v skúšobni na jeho osobu. Rozpisovať to budeme v novom čísle časopisu Bravo. Kapela sa ocitla, ľudovo povedané v riti.Ale aj riť má svoje plodné zákutia a Pseudosapiens sa tak ľahko vzdať nehodlá. V auguste 2010 sa podarilo zachytiť zvukovú stopu 2 songov, v kvalite pikantnej hnačky, za asistencie Šesťa-kamaráta, ktorý zvuk dostal do svojho PC. Za bicími súložil Falusoid a výsledok bude možné vypočuť aj na nejakých split CD. Kapela plánuje v budúcnosti nahrať celú tvorbu. A či už budú bicie programované alebo reálne, to už záleží na bubeníkovi, na ktorého Pseudosapiens čaká. Dočkáme sa ďalších songov? Nechajme to v rukách božích,lebo asi len on dokáže z hovna upliesť bič.
rok 2011 !!! kapela sa konečne znovu rozbieha v ústrety zlým predpovediam (čo sa týka záhuby europy). Na post bubeníka bol oslovený humanoid z neďalekého Tisovca, ktorý ponuku s radosťou prijal. Pod prezývkou Koza (Protesta) dopĺňa hudobné a zvrátené pudy kapely.
V minulom roku kapela natočila prvý videoklip s názvom „Nevítaný hosť“ a pokračujú ďalej!

Dátum: 09.12.2017
Miesto: Nostalgia Music Pub, Humenné
Začiatok: 20:00
Vstupné: 2€
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1468747803194167/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj