Gothoom Festival pridal ďalšie kapely – „atmosféra a mýty pod ruinami hradu!“

Festival Gothoom sa rozrastá o ďalšie mená. Tentokrát si na nás pripravili organizátori štvoricu atmosferických skôr black metálových kapiel, ktoré do svojej hudby zakomponovali i mýty, prírodu, ale i určitý druh folklóru. Všetky kapely totiž spievajú vo svojej materinskej reči.

Tym prvým tak zrejme porozumie málokto. Navštívia nás islandské žiariace lúče slnka SÓLSTAFIR. Nenapodobiteľná a niekedy neuchopiteľná kapela, ktorá vyšla z black metalovej tradície plynule prešla k postmetalovému a postrockovému rozjímaniu. A tak sa budete môcť na chvíľu v mysli poprechádzať po atypickej scenérii prírody ich ostrova a nechať sa unášať rozliehajúcimi sa dlhými pasážami tejto čím ďalej, tým slávnejšej štvorice.

Prírodou sú rozhodne ovplyvnené aj ďalšie dve domáce, obe Martinské, formácie. LUNATIC GODS sú dlhodbou stálicou našej scény. Na svojej ceste prešli kombinovaním snáď všetkých extrémne metalových žánrov až zakotvili pri kombinácii metalu s národnými vplyvmi ako v hudbe, tak v textoch. Nedávno ohlásili, že nový album je nahratý. Máme sa na čo tešiť.

Práve zakladajúci člen vyššie spomenutých šialených bohov, ktorých následne opustil stojí za ďalšou kapelou, ktorá nás poctí svojím vystúpením. Pohanskí RAMCHAT nás tiež zavedú na podobné chodníčky a ich album je nielen nahratý, ale „Nepočaria!“ bude vonku už o týždeň.

A na záver sa vyberieme za rieku Moravu, odkiaľ prídu ASGARD. Ich história siaha až 30 rokov dozadu a ich nový album nie je už iba v prípravách. „Una Maquina Infernale“ vyšiel v septembri a kapela na ňom prezentuje svoju podobu klasického black metalu, v ktorom sa vždy nájde priestor aj pre silné melódie.

Text prebratý z http://www.gothoom.com/festival/
Viac informácii nájdete:
http://gothoomshop.com/sk/vstupenky/51-gothoom-2013-vstupenka.html
http://www.gothoom.com/festival/
https://www.facebook.com/events/1945017665755423/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj