Festival Gothoom hlási komplet zostavu na rok 2018!

Sviatok slovenských priaznivcov najtvrdších metalových žánrov bude mať svoje deviate pokračovanie. Po druhýkrát vo výbornom prostredí pod hradom Revište. Minútku od diaľnice a pri tom v lone stredoslovenskej prírody. Priestranný areál, stánky s metalovým tovarom, jedlo pre mäsožravcov i vegánov, ale hlavne tri dni plné najlepšej extrémnej muziky. Tento rok v o niečo skoršom termíne než zvyčajne. Začne sa 5. júla s blackmetalovým dňom a následne bude pokračovať metalová oslava až do 7. Júla.
Headlinerom budú EXODUS, legendy amerického thrash metalu, jedna z prvých kapiel žánru, ktorá je ale stále plná sily ako v štúdiu tak naživo. K nim sa pridá ďalšia kapela, ktorá formovala žáner, VADER, jedni z otcov európskeho death metalu. Privítame aj vracajúcich sa gréckych symfonikov zo SEPTICFLESH. Veľmi špecifickým okorenením bude trojlístok islandských kapiel, z ktorých každa oplýva originalitou a silnou atmosférou – SÓLSTAFIR, SVARTIDAUÐI a ZHRINE. Atmosféru posilní množstvo kvalitného black metalu v podobe mystických SCHAMMASCH, neuchopiteľných DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT, českých hviezd klasickej formy ROOT i ich moderných krajanov z INFERNO, či poľských hypnotikov BLAZE OF PERDITION a ich rodákov z MORD’A’STIGMATA. Skrátka neprídu ani deathmetalisti, na ktorých si počkajú švédski ENTRAILS, brutalisti z DEFEATED SANITY, orientálni MAAT, atypickí SHODAN, alebo to najlepšie zo slovenskej a českej scény v podobe BRUTE, PERVERSITY, TORTHARRY, DEMENTOR, DYSANGELIUM či MELANCHOLY PESSIMISM. Fanúšikov pomalších, post a doomových žánrov zase potešia zdrvujúci OBSCURE SPHINX, medzinárodní CLOUDS a domovskí DOOMAS. Revištské Podzámčie, 5.-7.7.2018, 41 kapiel toho najlepšieho z extrémneho metalu z domova i z celého sveta.

Kompletná festivalová súpiska: EXODUS – SEPTICFLESH – VADER – SÓLSTAFIR – ENTRAILS – DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT – ROOT – DEFEATED SANITY – DARKFALL – CLOUDS – OBSCURE SPHINX – MAAT – CTULU – PHANTASMA – SCHAMMASCH – INFERNO – BLAZE OF PERDITION – ZHRINE – SVARDIDAUDI – SODOMIZED CADAVER – JUST BEFORE DAWN – TORTHARRY – DEMENTOR – MELANCHOLY PESSIMISM – PERVERSITY – BRUTE – ELYSIUM – RAMCHAT – LUNATIC GODS – ASGARD – DIVINE CHAOS – SHODAN – SOOTHSAYER – DEADFREIGHT OF SOUL – MORD’A’STIGMATA – PROCH – DOOMAS – IN TWILIGHT’S EMBRACE – DYSANGELIUM – ZHI REN – ACID FORCE

Odkaz na FB udalosť: https://www.facebook.com/events/1945017665755423/
Oficiálne stránky festivalu: http://www.gothoom.com/festival/

Tlačová správa Gothoom Production

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj