Gazdasgrind, Pseudosapiens, Bloodcut – slovenský metalový armagedon v Ružomberku!

Slovenský metalový armagedon sa blíži! Domáca scéna ponúkne 3 skvelé bandy, ktoré prídu k do Nového Korza. Show začína o 20.00 takže všetci ste srdečne pozvaní.

Začiatky kapely PSEUDOSAPIENS sa datujú od roku 2009. Zakladajúci členovia Falusoid a Jano už pred tým hrávali v Revúckych kapelách (Virtual Voyage, Excrement, Na smiech…). Po krátkom pôsobení prvého bubeníka Studňu, za bicie sadá niekdajší búchač Tisovskej kapely Protesta, Koza. Žáner Pseudosapiens sa pohybuje v melodických vodách metalu, ktoré miestami smrdia punkom, HC, ale aj black metalom. V roku 2012 vychádza 4-piesňové promo. Chalani odohrajú nejaké koncerty a znovu pracujú na nahrávke, tento krát na dlho hrajúcom albume. Ten vychádza v roku 2014 pod názvom Godfail. Niekedy v tomto období sa mení post basgitaristu, a po odchode Vajca prichádza niekdajší Kozov spoluhráč z Protesty, Vlado. Momentálne kapela pracuje na novom materiáli, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta koncom roku 2018.
https://www.facebook.com/PSEUDOSAPIENS-209627869072339/

Prvé riffy pre BLOODCUT začali vznikať v apríli 2015, v auguste toho istého roku Janek rozprával Slavovi o zložených veciach, Slavo dáva podnet k založeniu kapely a k tomu aby sa riffy naskladali do jednotlivých pesničiek. Bicie obstaráva bicí automat, o gitaru a vokál sa stará Janek, Slavo obsluhuje basu. v kapele prebehnú dva pokusy o získanie živého bicmena – prvý pokus nedopadol kvôli bicmanovým výhovorkám, druhý zase kvôli neschopnosti bubeníka zahrať veci na požadovanej úrovni. 5.12.2015 sa nahráva prvé demo „Remains of the Deceased“ v SPK štúdiu v Banskej Bystrici, 23.12. kapela odohrá prvý koncert v martinskom Rock pube. Začiatkom roka 2016, po koncerte v Ružomberku, Slavo odchádza z kapely, po krátkom pôsobení basáka Marcela sa Bloodcut stáva jednočlenným projektom, verím však že nie na dlho….august 2016 a Slavo hlási návrat, práce na nových skladbách prebiehajú v plnom prúde, takisto sa rozšíri merchandise o tričká a šiltovky….na konci januára 2017 kapela nastupuje do SPK audio štúdia, kde nahráva debut „The Old Cemetery Stories“, ktorý vychádza v apríli 2017 u českého labelu Support Underground. v čase vydania sa ku kapele pridáva spevák Michal, takže Bloodcut je už trio. v tomto zložení kapela skúša, odohrá dva koncerty a ďalej intenzívne pátra po živom bubeníkovi a takisto druhom gitaristovi. koniec roka 2017 prináša prvú novú skladbu zloženú spoločne v trojici.
https://www.facebook.com/Bloodcut/

Kapela GAZDASGRIND bola založená v r. 1998 v Banskej Bystrici, kde je aj jej sídlo Jozefom, Ďegvajom a Motajom v momentálnej zostave Jozef – Bubny, Ďegvaj – Basa(Havran), Kubo – Gitara (Realms of Chaos), Falusoid – Bľaky, škreky(Pseudosapiens, Bloody Redemption) Hrajúca Prevažne Death Metal starej školy 80/90 tych rokov prezlečený do novšieho kabátu s vplyvmi a iných žánrov Metalu v poslednom období s textami zaoberajúcimi sa sociálnymi a osobnými problémami. Má na konte tri CD (PéVé3eS – 2007, Gazdovská Veselica – 2010, Zlo – 2015 + Live CD zaživa v Randali – 2008)
https://www.facebook.com/gazdasgrind/

Text Slovak Metal Army

DÁTUM: 20.01.2018
MIESTO: Nové Korzo, Ružomberok
VSTUP: ?
Začiatok: 20:00
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/880553475437743/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj