Final Flag – Capture the Flag, Support Underground, 2017

Ak ste ešte nezachytili kapelu počúvajúcu na meno Final Flag, vedzte že by sa pri nich pokojne dal použiť termín superskupina, pretože ju tvoria samé mená známe z undergroundu. Ich príbeh sa vlastne začal písať, keď sa pred pár rokmi stretli na Obscene Extreme Feste Tomáš Skořepa z Exorcizphobie a Eric Helzer, spevák kultových Američanov Wehrmacht. Slovo dalo slovo, pribrali k sebe ešte bubeníka Jiřiho Rosu z Tortharry a tak nejako v skratke vznikol Final Flag.

Táto trojica nám predhodila teda ich prvotinu nesúcu názov Capture the Flag, kde si prídu na svoje fanúšikovia crossoveru, HC, punku… v štýle Suicidal Tendencies, D.R.I., Cro-Mags a podobných kapiel. Medzi týchto fanúšikov ja žiaľ veľmi nepatrím, takže až tak ma album nepoložil na lopatky. Každopádne je tu veľa vecí, ktoré sú mi po chuti, napríklad sólo v Be the Movie, či song Prison Break alebo Hey Officer. Celkovo textová stránka je veľmi podarená, za to odo mňa palec hore. Ale proste keď som si nasadil slúchadlá a stlačil tlačidlo Play, nevytvoril sa u mňa taký ten želaný pocit, ktorý vám povie: aaaa, to je niečo extra. Ide v rámci žánru o podarený album, ale prirovnal by som to u mňa k zapaľovaču, v ktorom nie je plyn, hádže iskru, ale oheň z toho nebude. Na takúto hudbu proste musím mať náladu, aj keď verím, že na koncerte dokážu urobiť poriadne peklo, ich muzika je na to ako stavaná. A chýba mi tam výraznejšia basgitara, to len tak medzi rečou. Zastavil by som sa u poslednej skladby Palestinians. Album som mal pri prvom počúvaní pustený iba ako podmaz k nejakej práci, keď ma pleskla po ušiach známa melódia. Je to vlastne cover od Anthrax a ich hitu Indians, s pozmeneným textom a jasným protivojnovým posolstvom.

Čo sa týka artworku, no… myslím, že táto fotka by sa skôr vynímala v booklete, ako na obale, ale budiž. Inak s bookletom by sa tiež možno dalo trošku viac pohrať. Viem, že sa hovorí, že v jednoduchosti je krása, ale aj tak.

No uzavrel by som to tak, že domáce kapely zúčastnených hudobníkov mám v obľube, avšak tento album ma až tak neoslovil. Ale ako to u mňa väčšinou býva, zvyknem meniť názor, keď vidím kapelu naživo.

Hodnotenie: 6/10

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj