Teratoma – In the Inside… Reborn the Flesh, Immortal Souls Productions, 2017

Nahnité falusy milovníkov chorobného death metalového zvuku, do pozoru! To sa španielska chcíplotina Teratoma dokotúľala k svojej reinkarnácií. Toto zhubné teleso ( teratom je vlastne druh nádoru… ) sa tu a tam vracia zo záhrobia, aby narobilo nejaký ten krapet bordel a zase zalezú naspäť do hrobu. Tentokrát im to hádam vydrží dlhšie, pretože nám predhadzujú šesť chodové meníčko nazvané In the Inside… Reborn the Flesh. Jediným novým členom na palube tejto bárky do stratena je basák Jose, inak sú tu členovia, ktorý si touto kapelou už nejaký ten čas prechádzali.

Moje zvrátené ja, zaplesalo ešte predtým ako vložilo kotúč do mechaniky. Správne morbídny výjav z cintorína, kde sa ruka neboráka pýta na svet, má proste čosi do seba. Za touto krásou, ktorej rozumie iba vyvolená sorta ľudí, stojí Mosaeye Art & Design. Trošku mi ta scéna pripomenula kultový album od Grave You´ll Never See…, čo je samozrejme myslené ako pocta. No prejdime k sladkou hnilobou zaváňajúcemu obsahu.

Rovnomenný prvý náhrobok In the Inside… Reborn the Flesh je inštrumentálnym introm, zrejme vysekaným z nejakého starého hororového fláku. Možno sa ale mýlim. Perverznosť zvaná death metal vystrčí svoje rohy v ďalšej stope, Taking Over Brains. Ak by som vám mal priblížiť na akú kapelu sa trošku Teratoma podobá, tak zostaneme v slnečnom Španielsku. Myslím, že je tam počuť Avulsed do istej miery, takže tie prívlastky, ktoré som spomínal vyššie, sedia ako panvové kosti nedomrlca v novučičkej rakve. Imponuje mi, keď sú členovia kapiel fanúšikmi hororov a tu to nie je inak. Čo sa týka The Brundlefly Project, zrejme netreba dodávať akým filmom od maestra Cronenberga sa amigos inšpirovali. Po textovej stránke by som vypichol poslednú krvavú škvrnu, počúvajúcu na meno Suffering. Také milé myšlienky umierajúceho, až sa mi vyronila slza. S mastným okom, pretože tieto veci žeriem, tak ako kyselina Votrelca, podlažia lode Nostromo. Po hudobnej stránke tu máme ale viac menej old school death metal s brutálnym vokálom a kde tu nám vyskočí aj nejaký tanečnejší grindový rytmus. Ak by som niekedy nedajsatan mal kapelu, niečo takéto by som sa snažil vyplodiť, he.

Iba po zvukovej stránke mi trošku vadí nejaké chrčanie v pozadí, ale to je možno spôsobené mojimi slúchadlami, ktoré ten nápor už nezvládajú a poberajú sa na onen svet.

Nikdy neviem, čo napísať do záveru. Ale vy, ktorým miesto červených a bielych krviniek prúdi v žilách slovné spojenie death & metal, budete spokojní. Tak ako moja maličkosť.

Hodnotenie: 9,5/10

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj