Legendy deathmetalového žánru Obituary a GRAVE sa predstavia v Bratislave!

Legendy deathmetalového žánru Obituary a GRAVE sa predstavia v rámci európskeho turné 17. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube. Doprovod im urobí mladá americká formácie Pathology.

Obituary sú kapelou, ktorá sa zapísala do histórie death metalu zlatým písmom a medzi nejkultovnejšími formáciami floridskej deathmetalovej scény ako Death, Morbid Angel či Deicide, majú Obituary historicky i kvalitatívne svoje miesto nadosmrti predplatené. Albumy ako „Slowly We Rot“, „Cause of Death“, „The End Complete“ ci „World demise“ formovali ich štýl a ich živelnosť je aj po rokoch neoddiskutovateľná.

Po päťročnej odmlke, ktorá trvala od roku 2000, sa Obituary vrátili s albumom „Frozen in Time“. Posledné dva albumy, konkrétne „Xecutioner’s Return“ a „Darkest Day“, zhmotňujú to najlepšie z predchádzajúcich albumov Obituary a vďaka novej posile v podobe Ralpha Santolla (Iced Earth, Deicide) môžete počuť pre Obituary veľmi nezvyklé ekvilibristické gitarové sóla, krikľavý vokál Johna Tardyho a samozrejme perfektné hráčske výkony zvyšku kapely na čele s už spomínanými Ralphom Santollom.

V súčasnosti Obituary pracuje na dalšej nahrávke, ktorej predstavenie by sa malo konať práve v rámci nastávajúceho európskeho turné.
Taltiež kapela GRAVE patrí do zlatého fondu, v tomto prípade však do kolónky s názvom „švédsky death metal“. Spoločne s kapelami Unleashed, Dismember a Entombed tvora preslávený štvorlístok, ktorý písal a stále píše históriu tohto nesmrteľného žánru. GRAVE sa dlhodobo drží vo skvelej hráčskej a skladateľskej forme, čoho dôkazom je aj posledná nahrávka s názvom „Burial Ground“.

Ako support sa v MMC predstaví americká brutal-death/grindova formácia Pathology, ktorej minulý rok vyšiel nadpriemerne ohodnotený album „Legacy of the Ancients“.

Predpredaj v sieti Ticketportal.
www.majestic.sk
www.openrock.sk
www.obscure.cz

Autor: admin

Zdieľaj