Basgitarista Jeroen Paul Thesseling o svojom odchode z OBSCURY

Obe strany podali odlišné správy, čo sa týka odchodu basgitaristu Jeroena z kapely OBSCURA. Jeroen tvrdí, že odišiel zo skupiny kvôli konfliktom v rozvrhu.
Spevák Steffen Kummerer v interview pre SkullsNBones z 8. júla povedal, že ho vyhodili pred niekoľkými mesiacmi a naposledy s kapelou vystupoval v októbri minulého roka. Skupina chcela oznámiť náhradu na poste basgitaristu po svojom severoamerickom turné s CHILDREN OF BODOM.
Jeroen s týmto výrokom nesúhlasí, ale nechce sa stavať voči skupine negatívne: „Najskôr by som chcel fanúšikom povedať, že OBSCURA bude naďalej úspešná aj bezo mňa. Hlavní skladatelia Grossmann, Muenzner a Kummerer sú stále v kapele. Sú to skvelí hudobníci a čoskoro oznámia veľmi talentovaného basgitaristu, ktorý sa určite nájde v ich hudobnom štýle.“
Ďalej hovorí, že z finančných dôvodov si musel v januári 2011 nájsť bežnú prácu a už nemohol ísť na turné na celé 4 týždne. Keď musel zrušiť prezentáciu CD, bolo to frustrujúce pre kapelu aj pre neho, keďže si museli zohnať náhradného basgitaristu.
Problémy sa vyvŕbili, keď mu kapela OBSCURA v apríli poslala e-mail, v ktorom mu napisali, že ak mohol ísť na turné so svojou druhou kapelou PESTILENCE, mohol sa pridať aj na európske turné OBSCURY. Preto im ešte v apríli napísal, že bude teda lepšie skončiť. OBSCURA medzitým neoznámila nového basgitaristu, preto sa Jeroen 7. júla rozhodol potvrdiť svoj odchod cez Blabbermouth.

Facebook

Autor: admin

Zdieľaj