James Hetfield hovorí o „Big Four“ a záznam koncertu METALLICY z Gothenburgu

Aké spomienky priniesli koncerty „Big Four“?
„Vačšinou dobré. A tiež v tých spomienkach chceme žiť. Myslím že uvedenie do Rock And Roll Hall Of Fame malo veľa spoločného s obzrením sa späť do minulosti a vysporiadaním sa s ňou, nebáť sa jej a neutekať pred ňou. Bola to skôr oslava toho, kde sme, a daru, ktorý teraz máme… Metal si prešiel ťažkými časmi. Vyzerá to, že sme zostali dosť silní za pomoci našich fanúšikov, a očividne, hudba s tým má hodne spoločného, tá úprimnosť. Tiež sme mali pocit nostalgie a bol to celkom správny čas, aby sme sa takto stretli. Každý dospel do bodu, kedy spolu môžeme vychádzať dobre a vychutnať si tú „jednotu“ Veľkej Štvorky namiesto bojovania medzi sebou. Je to ako šport – tá dobrá súťaživosť.“
Robert Trujillo: „Je to takmer ako sopka pozitívnej energie, keď máte všetky tieto kapely a odrazu sa to dostane do bodu kedy sa to musí stať. A tak sme tu.“
James Hetfield dodáva, že bolo úplne skvelé dať sa dohromady s týmito kapelami, odrazu sa mohli na seba pozrieť tvárou v  tvár a pokecať si aj o normálnych veciach – problémoch s krkom, deťmi atď. Najlepšie na tom všetkom bolo, že šli spoločným smerom a nie proti sebe.

Pozrite si profesionálny záznam z koncertu METALLICY zo štadióna Ullevi v Gothenburgu – bol pôvodne vysielaný na švédskom TV kanáli SVT.
V Gothenburgu sa hral druhý koncert „Big Four“ trash metalových legiend 80-tych rokov. Očakávané spoločné vystúpenie sa udialo ku koncu koncertu METALLICY, medzi „Enter Sandman“ a „Damage Inc.“. Členovia ANTHRAX a MEGADEATH sa k nim pripojili na cover od DIAMOND HEAD „Am I Evil?“, než METALLICA zakončila večer s „Creeping Death“.

Facebook

Setlist:

01. Hit the Lights
02. Master of Puppets
03. The Shortest Straw
04. Seek & Destroy
05. Welcome Home (Sanitarium)
06. Ride the Lightning
07. The Memory Remains
08. All Nightmare Long
09. Sad But True
10. The Call of Ktulu
11. One
12. For Whom the Bell Tolls
13. Blackened
14. Fade to Black
15. Enter Sandman

Encore:

16. Am I Evil? (w/ MEGADETH and ANTHRAX)
17. Damage, Inc.
18. Creeping Death

Autor: admin

Zdieľaj