Nergal z BEHEMOTH znovu na súde kvôli Biblii

Spevák Adam „Nergal“ Darski si zašiel na vypočúvanie na súde v Gdynii v Poľsku kvôli incidentu zo septembra 2007, kde vraj nazval Katolícku cirkev „najvražednejším kultom na planéte“ počas vystúpenia v tomto meste, a kde tiež roztrhal Bibliu nazývajúc ju „knihou klamstiev“.
Nergal potvrdil, že incident sa naozaj stal, ale zdôraznil, že koncert kde sa to udialo bola udalosť na ktorej sa zúčastnilo niekoľko sto ľudí, a nikto z nich sa tým necítil byť urazený. Jedine ľudia, ktorí na koncerte neboli sa cítia byť urazení, a tí nerozumejú kontextu, v ktorom sa to udialo. Nergal dodal, že na koncerte neboli povolené žiadne nahrávacie zariadenia, čiže akékoľvek nahrávky boli distribuované nelegálne. Tiež povedal, že nemienil uraziť nikoho, a roztrhanie Biblie bola „umelecká metafora“.
Jeho slovami: „Som slobodný človek, a žijem – dúfam – v slobodnej krajine. Hoci verejne nevyznávam princípy vyložené v Biblii alebo 10 božích prikázaní, to však neznamená, že nie som slušným a užitočným človekom.“

V prehlásení pre Metal Blade Records Nergal povedal: „Strávil som 5 hodín na súde v Gdynii. Prípad sa znovu otvoril a majú ešte vypočuť niekoľko svedkov. Je príliš skoro to celé komentovať. Len dúfam, že konečný verdikt  bude pre mňa pozitívny. Mám pocit, že som v tejto situácii zo správnych dôvodov a nevzdávam to. Držte palce! Boj ešte neskončil..“

Nergalov prípad bol už predtým riešený tým istým súdom, a prípad bol zamietnutý s rozhodnutím, že žiadny kriminálny čin nebol spáchaný. Obžaloba podala odvolanie minulý rok v septembri a prípad sa znovu otvoril.

Facebook

Autor: admin

Zdieľaj