Ministry – Relapse

Keď industriálny odporcovia Busha ohlásili rozchod v roku 2008 bola to veľmi smutná správa pre každého fanúšika tejto formácie, obzvlášť pre tých, ktorí ich videli počas rozlúčkového turné na Masters of Rock, kde úplne rozdrtili publikum a nedali najmenšiu šancu ostatný zúčastnením kapelám prekonať ich fantastický koncert. No, keď v auguste 2011 ohlásili živé vystúpenie na Wackene, vysvitla nádej, že sa formácia vráti na scénu úplne, túto domnienku potvrdil Al Jourgensen v rozhovore pre Metal Hammer a následne oznámil, že v septembri sa zavrú v štúdiu, kde budú pracovať na novom albume , ktorý nazvali Relapse. Vtedy došla na mňa eufória, že táto mašina opäť povstane, no s tým ma napádalo, či to nebude len prvoplánová nahrávka, keďže sa Al oháňal tým, že už ho metal nebaví a chce hrať country.

Novinka sa nesie v duchu predchádzajúceho albumu The Last Sucker, plná energetický, priamočiarych, našlapaných vecí, bez pridanej hodnoty, ale zas čo by sme od nich mohli iné čakať? Album začína politickým introm po ktorom prichádza úderná vec, ktorá by ako keby vypadla z oka predchádzajúcej úvodnej úderky Let´s go z posledného albumu, nasledujúca Double Tap nezvoľní tempo ani o kus, priam ešte pridá do plynu a vy si môžete s radosťou vybíjať energiu, v podobnom duchu pokračuje Freefall, Kleptocracy kúsok uberie na tempu, no zase pridá jednoslovný, zborový refrén, ktorý sa bude spievať na koncertoch masovo, United Forces vyznie po predchádzajúcej dosť nenápadne, pretože je založená na rovnakom základe, ale s menej hitovým refrénom, no nasledujúca 99 Percenters je zrejme najväčší hit tohto albumu, ktorý si priam žiada veľké festivalové publikum. Titulná Relapse, Weekend Warrior a Git Up Get Out ´n Vote  prešumia v strednom tempe bez pasáže, ktorú by ste si zapamätali, no po týchto prichádza vrchol albumu Bloodlust, ktorá je o dosť uvoľnenejšia a nápaditejšia ako predchádzajúce veci, nakoniec poteší (ako koho) remix titulnej skladby.

Verdikt: Ministry vydali síce album plný energie, no nedá sa zbaviť dojmu, že je tam cítiť prvoplánovosť a priamočiarosť, ale ako vec na vybitie energie Vám poslúži znamenite ….

6/10 Bukáčo

01. Ghouldiggers
02. Double Tap
03. Freefall
04. Kleptocracy
05. United Forces
06. 99 Percenters
07. Relapse
08. Weekend Warrior
09. Git Up Get Out ‚N Vote
10. Bloodlust
11. Relapse (Defibrillator Mix)

WEB: Official, Facebook, Myspace

Autor: admin

Zdieľaj