Koncert – KING DIAMOND v Bratislave (NTC, 31. 5. 2013)

BRATISLAVA – Jedna z najvýraznejších postáv rockovej hudby – kultový King Diamond – vystúpi 31. mája v Bratislave. Velikán s rovnomennou skupinou, ktorého tvorba inšpirovala a ovplyvnila mnohé slávne rockové skupiny, predstaví fanúšikom veľkolepú metalovú show. Vstupenky na podujatie sa predávajú od pondelka 21. januára v sieti Ticketportal. Prvých 100 kusov bude za zvýhodnenú cenu 29 eur.

King Diamond je pojem. Impozantné výpravné divadlo plné hudby, špeciálnych efektov, unikátnych kulís a rekvizít sa stalo poznávacím znakom po celom svete. Dánsky rodák Kim Bendix Petersen vystupujúci pod pseudonymom King Diamond má na svojom konte spolupráce s kapelami či umelcami ako Metallica, Dave Grohl, Cradle of Filth, Motörhead či Ozzy Osbourne. Rešpekt a uznanie si King Diamond získal aj svojim projektom Mercyful Fate.

Triumfálny návrat na pódiá zažil na vybraných podujatiach minulý rok. Patril k ozdobám Hellfestu vo Francúzsku či Sweden Rock vo Švédsku. Fanúšikovia na vlastné oči zažili najväčšiu scénu a produkciu, akú King Diamond v celej svojej histórii ponúkol. Práve na túto veľkolepú scénu sa môžu tešiť aj slovenskí a českí fanúšikovia. Bratislavský koncert si pre technickú náročnosť vyžiada dlhú prípravu a mimoriadne sofistikované scénické riešenia. Živé vystúpenia King Diamond sú totiž nezabudnuteľné nielen po zvukovej, ale aj vizuálnej stránke.

K najväčším úspechom King Diamond patrí nominácia na cenu Grammy z roku 2007 za album Give Me Your Soul… Please. V roku 2008 počas Ozzfestu v americkom meste Dallas vystúpil King Diamond spolu s kapelou Metallica. O rok neskôr ho predstavili ako postavu v populárnej hre Guitar Hero: Metallica. Spoločnosť mu robil spevák ikonických Motörhead Lemmy Kilmister. King Diamond si počas 30 rokov na scéne vydobil rešpekt a neotrasiteľnú pozíciu. V súkromnom živote sa venuje filozofii  LaVeyan, často ho označujú za satanistu. Za manželku má maďarskú speváčku Liviu Zita, ktorá mu robí spoločnosť i na koncertoch a tiež je súčasťou umelcovho manažmentu.

Vstupenky:

32 € / predpredaj
35 € / na mieste

http://www.ticketportal.sk/

http://www.facebook.com/octopuspromotion

Autor: admin

Zdieľaj