Koncert – MYSTERIOUS ECLIPSE, CLAWED FOREHEAD, HEAD2DOWN a SIGHISOARA (25. 5. 2013, Randal, BA)

Chcete chvíli zapomenout na realitu dnešního světa a jeho problémů a starostí?
25. 5. 2013 Vám kapely Mysterious Eclipse, Clawed Forehead a Sighisoara ukážou cestu a smetou Vás svými brutálními riffy a podpoří je silnými metalovými melodiemi.
Cesta do zapomnění (Road to Oblivion) začne v klubu Randal v Bratislavě přesně v 20.00 hod.

CLAWED FOREHEAD (CZ, classical metal)
http://clawedforehead.com/
http://www.facebook.com/clawedforehead
http://bandzone.cz/clawedforehead
Česká hudební formace Clawed Forehead vznikla v roce 2006 původně jako revivalový projekt čtveřice brněnských muzikantů, hráčů na smyčcové nástroje, hrající skladby známých kapel Metallica a Apocalyptica. Brzy nato však začala pracovat i na vlastní tvorbě, což vedlo k natočení debutového alba s názvem At the end of spring, jež bylo vydáno vlastním nákladem v roce 2007.
V současnosti kapela hraje v originálním nástrojovém složení: housle, dvě violoncella, kontrabas, bicí, s občasným obohacením o violu da gamba a zpěvy.
Její hudba v sobě mísí prvky vážné hudby, severského folku a progressive metalu s reminiscencemi v psychedelii 60. let, minimalismu a taneční hudbě.

Head2Down (SK, alternative-nu-metal)
http://www.head2down.sk/
facebook/head2down
bandzone.cz/head2down
Kapela HEAD2DOWN sa formovala od roku 2003, kedy gitarista Gabo a basgitarista SOja založili skupinu Structural Defect. Koncom toho roku do kapely pozvali speváka vtedajšej revivalovej grunge skupiny Narijuana, FUXa. Trio začalo tvoriť vlastné veci a skúšať covery od KoRn, Deftones a Rage Against The Machine. Vo februári 2004 do kapely prišiel Kouďák, bubeník trashmetalovej topoľčianskej legendy BICORPOR. Ako posledný posílil kvartet Flady (ex Maltum), ktorý odohral so Structural Defect jeden koncert a kôli pracovným záležitostiam v zahraničí kapelu opustil. Kapela ďalej pracovala na nových skladbách, vystriedala pár gitaristov a zmenila názov na HEAD2DOWN. V roku 2008 sa v kapele myhol gitarista Mirec, ktorý v tejto dobe pôsobí v kapele THE MACHINES OF GOD. Po jeho odchode sa do kapely vrátil Flady a s ním aj zápal a energia. Skupina sa pustila do práce a v októbri 2008 v lučeneckom štúdiu Morpheus Multimedia nahrala debutové CD Word 1.0, ktoré vyšlo samonákladom o mesiac neskôr. Po vydaní CD odohrala kapela veľa úspešných koncertov v okolitých mestách. Po odchode Gaba, našli HEAD2DOWN novú posilu na poste druhého gitaristu, stal sa ním Majo Candrák (ex Flashback To Future), ktorý má za sebou prvý krst ohňom (9.5. Olympia TO). Kapela je v plnom tvorivom nasadení a chystá nahranie niekoľkých demonahrávok najnovších skladieb…

SIGHISOARA (SK, gothic metal)
http://sighisoarametal.webs.com/
http://www.facebook.com/pages/SIGHISOARA/187674663534?fref=ts
http://bandzone.cz/sighisoara
Bratislavská gothic-doom metalová kapela Sighisoara koncertne podporí nedávno vydaný album „Lost in Transylvania“ plný rôznych metalových nálad s typickou sighisoarovskou melodikou, gothickou zadoomčivosťou a jazykovou rozmanitosťou.

MYSTERIOUS ECLIPSE (SK, death / black metal)
http://www.reverbnation.com/mysteriouseclipse
http://www.facebook.com/mysteriouseclipse.sk
http://bandzone.cz/mysteriouseclipse
Slovenská kapela MYSTERIOUS ECLIPSE vznikla už v roku 1996.
Po vydaní úspešného albumu „Deathwings“ v roku 1999 sa však na dlhšiu dobu odmlčala a vydávala albumy len s programovanými bicími.
V súčastnosti je kapela vo veľmi dobrej forme , koncertuje na čele s growl/scream speváčkou a plánuje nahrať dlhoočákávaný album.
Z pôvodnej zostavy zostal iba leader a zakladateľ kapely Martin Bradáč.
Hudba je melodická s prvkami death / black metalu s mystickými textami.

Vstup: 5 €
Start: 20:00

Randal Club
Karpatská 3089/2, 811 05 Bratislava – Staré Mesto-Old Town, Slovakia
Phone:+421 2/526 219 36

Autor: admin

Zdieľaj