Recenzia – IWRESTLEDABEARONCE – „Late For Nothing“ (Century Media 2013)

„Zmena je život.“ To je ta prvá vec ktorá ma pri tejto kapele napadá. Nejedná sa iba o ich samotnú tvorbu ktorá dokáže pomotať hlavu, ale aj o nedávny odchod vokalistky Krystal Cameron. Mal som strach, čo bude s kapelou, či nová vokalistka ktorú nabrali bude stačiť tejto kapele, nakoľko má kapela už čo to za sebou po počinoch Ruining it for Everybody (2011) a Cameron´s Departure (2012). Nakoniec som sa dočkal. Už začiatkom tohto roku začali unikať informácie, že kapela pripravuje niečo nové. V máji došlo k potvrdeniu vydania nového a zároveň debutového albumu pre novú speváčku Courtney LaPlante. Toto pre mňa dovtedy neznáme meno vo mne vyvolalo pochybnosti typu „zvládne to táto mladá slečna“, no po zverejnení prvého songu „Thunder Chunky“ ktorý je jemne atypický oproti predchádzajúcej tvorbe, pochybnosti okamžite opadli a ja som sa nevedel dočkať celého albumu.
K vydaniu albumu došlo v Auguste. Po vypočutí som bol milo prekvapený so zjemnením bláznivosti v pesničkách a zároveň o akúsi snahu vážnosti, no tejto kapele to neradno veriť. Dobre vieme, že sa jedná o prvotriedných bláznov a kvalitných hudobníkov. Album prináša masívny zvuk v sprievode chytľavých melódií a zároveň progresívnych moderných prvkov, do ktorých sa miešajú klávesové vsuvky. Samozrejme si kapela nemohla odpustiť prísun neočakávaných vyhrávok pri ktorých sa prichytíte, že sa smejete ako idioti v električke. Pre mňa hlavným songom tohto albumu je samotný „Boat Paddle“ na ktorý kapela vypustila aj svojrázny klip. Ale nesklamal ani návrat ku koreňon „Carnage Asada“ modernejší „Firebees“ alebo poriadny zmyslový náklad „The Map“.
Podľa môjho názoru sa tento bláznivý ring wrestlerov z medveďmi posunul opäť o kus dopredu, i keď som si to pri ich hudobných výkonoch nemyslel, že je to možné. Zmena vokalistky kapele neuškodila, skôr ju sprístupnila širšej verejnosti. Odporúčam vypočuť pri šálke teplého kakavka počas jazdy na morskom koníkovi.

Recenzia: RaspaR
Hodnotenie: 9/10

 

1. Thunder Chunky
2. Letters to Stallone
3. Snake Charmer
4. Boat Paddle
5. Firebees
6. Mind the Gap
7. Carnage Asada
8. The Map
9. That’s a Horse of a Different Color
10. I’d Buy That for a Dollar
11. Inside Job
12. It Don’t Make Me No Nevermind

 

Autor: admin

Zdieľaj