Recenzia – HATESPHERE – „Murderlust“ (Massacre Records 2013)

Hatesphere je Dánska Thrash/Death kapelka fungujúca už od roku 1998, čo je u väčšiny takto dlho fungujúcich kapiel viac-menej záruka kvalitného albumu po toľkých rokoch a páni len potvrdzujú, že niesú výnimka.
Moderný Thrash/Death, ktorému nieje čo vytknúť a aj keď ja osobne niesom veľmi priťahovaný hocičím rezaným s thrashom, títo ma sympaticky oslovili jedným náhodne nájdeným klipom, potom ďalším a nakoniec som sa rozhodol vypočuť celý album, konkrétne ich najnovší počin s názvom Murderlust.
Tento album je, ako by som to povedal…jednoznačne nárez, to sa ale aj očakáva. Mix a mastering je tiež na vysokej úrovni, takže nepríjemného posluchu sa netreba báť, ale je problém pre mňa aspoň trocha popísať ten album ako celok. Cítim z neho nejaký Exodus, starší thrash metal, trocha Legion Of The Damned, niečo modernejšie na štýl Darkane. Jednoznačne štýlový záber kapely je veľmi široký a to sa veľmi pozitívne odráža na celkovom vyznení a nádychu albumu. Pri posluchu nebudete ochudobnení aj o temnejšie, melodickejšie a deathovejšie pasáže, prípadne songy, konkrétne napr. Fear Me, ako aj inštrumentálnu vsuvku v podobe songu In Process, aj keď najväčšia sila tkvie práve v klepákových, technických a thrashových častiach songov, miestami s nádychom groove metalu, čo jednoznačne posúva kapelu pri live vystúpeniach na post ,,kapela, ktorá spraví to najväčšie peklo a vy musíte byť v tom moshi,,.
Stále, je to jedna z kapiel ktorých je podobného štýlu mnoho a aj keď sú v tomto smere viac originálni a so širokým záberom, konkurencia je dnes silná a stále si tento album užije najmä thrashový fanda.

Recenzia: Wonder
Hodnotenie: 7/10

1. Murderlust
2. Pandora’s Hell
3. Fear Me
4. The Violent Act
5. Punishable by Death
6. In Process
7. Iconoclast
8. Darkest of Forces
9. Refill the Chest
10. Assassin (MUSE cover)

 

Autor: admin

Zdieľaj