Prekvapenie Wacken Metal Battle 2014: Druhá kapela v poradí si automaticky zahrá na Gothoome!

Obrovské prekvapenie! Kapela, ktorá skončí druhá v súťaži Wacken Metal Battle Slovakia si automaticky zahrá na slovenskom metalovom festivale Gothoom Open Air Fest 2014! Ale pozor, prihlasovanie do súťaže končí 31. decembra!
Prihlasovanie do súťaže Wacken Metal Battle Slovakia sa už pomaly chýli ku koncu, pretože prihlasovať sa môžete už iba do 31. decembra 2013! Slovenské kapely, tak majú možnosť zahrať si na legendárnom festivale Wacken Open Air v lete 2014. Pre víťaznú skupinu to bude obrovská prestíž a šanca prezentovať sa na gigantickom a legendárnom Wackene. Navyše, budúci ročník tohto festivalu bude jubilejným, pretože Wacken oslávi 25. výročie. Organizátori Wacken Metal Battle Slovakia však prichádzajú v týchto dňoch s ďalším prekvapením!
Podobne ako v roku 2012 a 2013 si v Nemecku bude môcť zahrať iba jedna kapela. Najskôr nás na Wackene reprezentovali RUST2DUST a potom MIDNIGHT SCREAM. Teraz máme pre slovenské kapely potešujúcu správu. Agentúra Gigant Promotion spojila svoje sily s Gothoom Productions a pripravila pre prihlásené skupiny veľké prekvapenie. Kapela, ktorá sa umiestni vo veľkom slovenskom finále na druhom mieste, neodíde zo súťaže ako porazená. Automaticky získa druhým miestom účasť na jedinom slovenskom, rýdzo metalovom festivale Gothoom Open Air 2014 vo Vlkanovej!
Slovenská kapela, ktorá zvíťazí si zahrá na Wackene s takými menami ako EMPEROR, KING DIAMOND, AVANTASIA, BEHEMOTH, KREATOR, HAMMERFALL, SODOM, AMON AMARTH a mnohými ďalšími. Zoskupenie, ktoré skončí druhé si na slovenskom festivale Gothoom zahrá napríklad s takými kapelami ako BELPHEGOR, ALCEST, PROSTITUTE DISFIGUREMENT, ABORYM, OBSCURE SPHINX a mnohými ďalšími.
Takže, ak chcete hrať na Wackene a Gothoome neváhajte a čo najskôr sa prihláste do súťaže na gigantpromotion@gmail.com. A pozor! Šancu prihlásiť sa, máte už iba do konca tohto kalendárna roka!!!
O kapelách, ktoré postúpia do semifinálových kôl, ako aj ktoré si zahrajú na Wackene a Gtohoome rozhodne porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Lukáš Polák (Metalexpress.sk), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk) a Mayo Petranin (spevák CASTAWAY a ONE SECOND HOTEL). Na semifinálových kolách a vo finále bude vždy ešte jeden porotca ako hosť (zrejme vždy iný), ale bude mať tiež právo rozhodovať o umiestnení kapiel. Meno hosťujúceho porotcu zverejníme vždy pred jednotlivými kolami.

Súťaž bude prebiehať v troch fázach:

1., Nulté kolo: začína od 15.09.2013 a bude trvať do 31.12.2013. Porota vyberie potom vyberie 12 skupín, ktoré postúpia do semifinálových kôl.
2., Prvé kolo: divízia Východ (6 skupín) a divízia Západ (6 skupín) – živé vystúpenie pred porotou a fanúšikmi:

Semifinále Východná divízia: 15.02.2014 – Košice – Rodeo Club
Semifinále Západná divízia:  22.02.2014 – Bratislava – U Očka3.,

Finále: postupuje 6 skupín (3 z divízie Východ a 3 z divízie Západ) – živé vystúpenie pred porotou a fanúšikmi: 

Finále: 29.3.2014 TBA (mesto aj klub upresníme čoskoro)

Podmienky pre účasť v súťaži:
1., Kapela sa musí prihlásiť do súťaže od 15.09.2013 do 31.12.2013 na gigantpromotion@gmail.com!
2., Musí poslať v e-maili tieto informácie: – Názov kapely- Žáner kapely (len metalové žánre budú akceptované)- Fotka- Link na stránku, kde je možné vypočuť si aspoň 2 skladby z ich tvorby.- kontakty (e-mail + mobil + meno zástupcu kapely)- logo kapely
3., Kapela musí dokázať odohrať 30 minútové vystúpenie na živo (prezentovať môžete len vlastnú tvorbu).4., Kapela súhlasí, že na živé vystúpenia pricestuje na vlastné náklady – takisto aj na samotný festival Wacken Open Air.
5., Kapela nesmie mať uzatvorenú platnú zmluvu so žiadnym zahraničným vydavateľstvom. Akceptujeme len lokálne vydavateľstvá.

Tešíme sa na vašu účasť v súťaži.

Tlačová správa

Autor: admin

Zdieľaj