Koncert – Agony Night – 29.03.2014, Bratislava, Randal Club

Aj v roku 2014, už do tretice, prichádza do klubu Randal akcia s názvom Agony Night, kde sa môžete tešiť na line-up toho najlepšieho z melodického metalu, čo sme v našich končinách našli.

Najstaršou kapelou tohto ročníka sú slovenski velikáni DEPRESY. Hrajú temnú atmosferickú deathmetalovú hudbu, ktorú členovia označujú ako ‚Mystic Occult Death‘. Ich hudba obsahuje pestrú klávesovú mystiku, technické, temné, melodické a hlavne originálne gitarové a basové pasáže, striedajúci sa growl a scream vokál a dynamické bicie.

Taktiež privítame špeciálneho hosťa od našich susedov z Českej republiky, kapelu CLAWED FOREHEAD. Šesťčlenná brnenská kapela, ktorá vznikla v roku 2006, hrá v originálnom zložení: ženský vokál, husle, dve violoncellá, kontrabas a bicie s občasným obohatením o írsku flautu a iné netradičné nástroje. Hudba CF v sebe miesi prvky metalu a severského folku a nesie v sebe osobitú atmosféru. 

Stálica Agony Night, APRIL WEEPS, sa vracia aj tento rok. Naposledy na tejto akcii krstili svoj debutový album „Outer Calm, Pain Within“, ktorý sa veľmi dobre ujal medzi fanúšikmi a aj novinármi. Aj tento rok sa nechajte uniesť melancholickými melódiami, čistým hlasom šarmantnej speváčky a silným growlom.

Pri kapele MORNA sa nevyhnem prívlastku „slovenský IN MOURNING“. Chalani prinášajú na slovenskú scénu novú, kvalitnú zmes melodického death metalu a progresívnej hudby. Ak ich ešte nepoznáte, určite si ich príďte pozrieť!

Kapela DEATHBELL sa ešte len dostáva do povedomia slovenskej scény. Vo svojej hudobnej podstate je veľmi originálna – spája v sebe inšpiráciu prameniacu z odkazu, ktorý za sebou zanechal Chuck Schuldiner z legendárnych DEATH, šmrcnutú klávesovými motívmi a ženským spevom. Z koncertu, kde sme ich mali možnosť počuť, nás natoľko oslovili, že sme my oslovili ich, aby sa prišli ukázať na Agony Night III. Nechajte sa nimi prekvapiť!

Dúfame, že sa 29.3. o 19:00 stretneme čo v najväčšom počte, kapely a aj organizátori sa na Vás už tešia !

Autor: admin

Zdieľaj