Report – Gorgoroth, Vital Remains – 24.3.2014, Bratislava, Randal Club

24. Marca sa v bratislavskom klube Randal odohrala zatial najtemnejšia akcia za tieto 3 mesiace roku 2014. Hlavnými účinkujúcimi boli nórski Gorgoroth a americkí Vital Remains, ktorí si ako predkapelu dotiahli mládých nórov Homoferus . Táto pekelná kombinácia bola predzvesťou kvalitného kultúrneho vyžitia pre každú temnú dušu.

Predkapela Homoferus ukázala celkom podarené vystúpenie a prezentovanie ich atmoferického black metalu. Čo môžem pochváliť na ich hudbe, sú docela zaujímavé klavírové linky vložené do skladieb, ktoré tam sadli jak riť na šerbel. Ak máte čas a chuť, tak si ich vyhľadajte na internete – mne stačilo koncertné vystúpenie, ináč nemám potrebu ich hudbu vyhľadávať.

Po atmosférických black-metalistoch malo prísť pre mňa to najočakávanejšie ! Nekompromisný rúhačský death metálový náklad od Vital Remains. V tejto kapele sa už premlelo obrovské množstvo hudobníkov, čo ma aj trošku mrzí, lebo mi tam chýbal Dave Suzuki, ktorý v tejto kapele okrem vokálov bol aj na poste gitaristu,bicmana aj basáka – a každý post ovládal precízne. Taktiež veľkým a známim menom bol Glen Benton, ktorý bol súčasťou tejto boho-rúhačskej partičky.

Na vystúpení mi vadila jedna vec. To už je aj hádam klasika pre klub Randal –zvuk.
Okrem zvuku bolo všetko super, komunikovali s ľudmi, dali rozkaz na „Wall of Death“ (taký mini a smiešny, ale bol :D ), spevák aj vbehol medzi ľudí a rozpútal pogo. Vydarené vystúpenie, ktoré som si užil…škoda toho Suzukiho na poste gitaristu a Bentona na vokáloch, ale tak nemôžem chcieť všetko.

Posledné vystúpenie večera bolo temné, chladné a energické s nádychom starých „tradícií“
black metalu. Na pódium nabehli Gorgoroth, ktorých zostava po rokoch je tiež obmenená. Vokálov sa ujal Hoest z kapely TAAKE. Myslím, že lepšie tento post nemohol byť obsadený a s Hoestom vystúpenie Gorgoroth vyžarovalo úplné zlo, temnotu a iné „negatíva“. Páčilo sa mi, že vystúpenie bolo seriózne, takže žiadne milé komunikácie s divákmi, žiadne trápne tlapkanie si rukami medzi skladbami, iba nekompromisná rúbanica od začiatku do konca. Čo ma však sklamalo trochu, bolo obecenstvo… ľudia si tam hopsali jak keby im tam hral Puding Pani Elvisovej… dokonca jeden párik si tam začal tancovať a robiť otočky a podobné hlúposti. Ľudia absolútne nechápali a už ani nevedia asi kto sú Gorgoroth, nevedia o čom je black metal, nechápu posolstvo a vôbec to vystúpenie nebrali s rešpektom. Neviem či by si to títo „srandisti“ dovolili takéto tancovačky a trápnosti pred dvadsiatimi rokmi, na nejakom poriadnom UG blackovom koncerte.

Akcia bola podarená a tešíme sa na ďalšie, ktoré MetalExpress navštívi !

Report: Vaco

Autor: admin

Zdieľaj