EPHEL DUATH „pozastavujú“ činnosť

Hlavný mozog talianských experimentátorov EPHEL DUATH Davide Tiso pozastavil činnosť kapely a dôvody vysvetľuje vo svojom oficiálnom vyhlásení:

„Rozhodol som sa, že je čas odložiť EPHEL DUATH stranou.

„Táto prekrásna potvora bola mojim spoločníkom veľmi dlho a keďže sa nemôžem už ďalej pozerať ako trpí, tak som sa rozhodol utratiť ju a ušetriť ju tohto trápenia. Tento post je určitým spôsobom snahou o strávenie tejto myšlinky a zároveň je to aj spôsob, ako docieliť aby ste toho boli súćasťou.

„Mnoho rokov som sa cítil konflikt medzi mnou a myšlienkou sprostredkovania muziky EPHEL DUATH jej malej poslucháčskej základni, a práve teraz nastal čas to ukončiť. EPHEL DUATH zmenil tvar a farbu mnoho krát, pričom križovala mnohé žánre, ku koncu sa však až príliš začala kapela podobať iba na mňa a necítil som potrebu naďalej vám odovzdávať jej muziku. Toto je dôvod prečo to musí skončiť, táto kapela znamenala pre mňa príliš veľa a už ma viac netešilo že ju ľudia počúvajú a stravujú.

„Keďže ja sám som nikdy nenašiel pokojné miesto v spoločnosti, moja muzika zažívala veľmi obdoný problém. EPHEL DUATH nikdy neoslovil väčší počet poslucháčov a nikdy neodkryla svoj skutočný potenciál. Týmto som trpel avšak viem, že som do toho dal to najlepšie zo seba aby táto kapela fungovala a stojím si za každým albumom, ktorý sme vydali.

„Keď som založil EPHEL DUATH, bol som mladý, naivný a neuveriteľne ambiciózny. O 16 rokov starší a predsa stále príliš naivný, stále veriac, že skladby majú vlastnú dušu, som do nich nalial príliš veľkú časť mojej osoby, a bolo brutálne vypustiť ich medzi poslucháčov. Časť mňa bola stratená. Veľký kus. V konečnom dôsledku si nie som istý, či to stálo za to.

„Mám dar, ktorý si neskutočne vážim – dokážem hovoriť skrz moju gitaru. Je pre mňa takmer prirodzen vkladať moje pocity do riffov a všetko čo cez ne poviem má oveľa väčšiu váhu a dosah ako moje vlastné slová. Aby som si toto mohol vážiť aj v budúcnosti, EPHEL DUATH musí zomrieť dnes a tak sa aj stane.

„Ďakujem za čítanie, mohol by som spísať veľký zoznam poďakovaní avšak rozhodol som sa, že tak nespravím. Teraz je môj čas aby som bol nevďačný.“

Zdá sa že Davide Tiso musel mať náročný rok ale povedzme si na rovinu, takéto úprimné rozlúčenie sa nevidí tak často.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj