Rachot týždňa – Čo nás zaujalo IV

Sviatky radosti a pokoja sú za nami, blíži sa prelom dvoch rokov a čas dávať si predsavzatia. Naším predsavzatím je po celý rok Vám v rámci možností dodávať stále novú a kvalitnú muziku, domácu ako aj zahraničnú. V tomto duchu samozrejme nemôže chýbať náš rachot týždňa a zopár noviniek z posledných dní. Naložte si posledné zbytky kapustnice, dajte si žalúdočný čaj a ponorte sa do skladieb, ktoré sme tento týždeň vybrali. Dobrú posviatočnú chuť!

Absolutný masaker predvádza na svojom novom singli californská kapela XIBALBA. Skutočne masívne agresívna skladba nespochybniteľných kvalít sa objavila tak nečakane ako akné v 30-ke a jazda je to vskutku výnimočná. Omáčky však bolo dosť, takže šup šup vypočuť si túto novinku, ktorú kapela nazvala „Invierno“ a ktorá reprezentuje nový album „Tierra Y Libertad“, vychádzajúci 27. januára pod Southern Lord.

Pre milovníkov progresívneho metalu vzdávajúceho hold otcom DREAM THEATER predstavujeme amerických IRIS DIVINE ktorí prichádzajú so svojim debutovým albumom „Karma Sown“. Ten bol nedávno stiahnutý z ich bandcampu pravdepodobne kvôli požiadavke zatiaľ neznámeho record labelu, čo je pre túto kapelu vynikajúcim signálom v ich kariére a zaslúženým vianočným darčekom. Vypočuť si však môžete skladbu „A Suicide Aware“, ktorá predstavuje kapelu vo vynikajúcej skladateľskej forme.

Novou skladbou sa chváli aj ďaľšia americká smečka THROWN INTO EXILE. Táto moderná thrashová úderka predstavuje po veľkých zmenách v zostave v roku 2013 nový singel nazvaný „Restore The Truth“, na ktorom kolaboruje s bývalým spevákom SCAR THE MARTYM Henrym Derekom Bonnerom a s bubenníkom Johnom Boecklinom (Ex- DEVILDRIVER). Veľké plus za atmosferické gitary dotvárajúce klasickejšie groove thrashové riffy.

Ak ste doteraz nepočuli o kapele SUMAC tak nadstavte ušká, pretože tento projekt obsahuje veľmi zaujímavé osobnosti post metalovej scény. Veď posúďte sami: Aaron Turner (ISIS, OLD MAN GLOOM), Nick Yacyshyn (BAPTISTS) a Brian Cook (RUSSIAN CIRCLES, ex-BOTCH, ex-THESE ARMS ARE SNAKES). Ich osem minutová pocta klasickej postmetalovej hudbe minulého desaťročia v podove „Thorn In Lion´s Paw“ Vás nebude nudiť ani chvíľu.

Cenu za video, ktoré absolútne nesúvisí so skladbou vyhráva kapela ALLEGAEON, melodickí death metalisti ktorí v posledných rokoch priviali poriadny kus nového vetra do žánru a môžeme odporučiť nielen kvôli kvalitnej hudbe, ale aj kvôli krásnym metalovým záberom na pláž. Že by si niekto robil srandu z temných zimných klipov podaktorých metalových kapiel?

Povstalí kultoví new yorčania TOXIK holdujúci thrashu prichádzajú z dvoma novými songami a treba povedať, že týmto starým chrenom to hrá výnimočne dobre. Ak máte radi thrash metal z progresívnymi nuansami, ktorí sa nebojí svojich koreňov v 80. rokoch, TOXIK a ich dve novinky sú pre Vás radostnou povinnosťou.

Novým videom ku skladbe „Deny The Absolute“ sa pyšnia aj postmetaloví PELICAN a aj keď je skladba už nejaký ten piatok stará, nedalo nám neukázať Vám tento videoklip, ktorí je jednoducho… mesmerizujúci.

Týmto sa naša púť novinkami minulého týždňa končí, dúfame že naše tipy potešili a o týždeň sa môžete tešiť na ďaľšie zhrnutie! Nezabudnite nám v komentoch zanechať svoje dojmy a odporučiť Vaše tipy na vynikajúcu hudbu, ktorá vyšla za posledný týždeň. Prajeme Vám štastný Nový rok a veľa dobrej muziky v ňom!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj